Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, 3 Σουηδοί, κατηγορούμενοι για άγρα πελατών.
Πρόκειται για μια νέα μορφή άγρας πελατών στο bar street της οδού Ορφανίδου, όπου αλλοδαποί, υπάλληλοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσεγγίζουν τουρίστες και τους πωλούν βραχιολάκια έναντι υψηλού τιμήματος προκειμένου να καταναλώνουν απεριόριστες ποσότητες αλκοόλ σε συμβεβλημένα καταστήματα.
Πιο συγκεκριμένα την 5η Ιουλίου 2017 και ώρα 22.00 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην οδό Μανδηλαρά μετά από υπόδειξη ιδιοκτήτη ξενοδοχείου συνέλαβαν τους 3 Σουηδούς οι οποίοι παρενοχλούσαν έντονα πελάτες των ξενοδοχείων να δεχθούν να αγοράσουν βραχιολάκια υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας.
Προσήχθησαν και στην κατοχή του πρώτου ηλικίας 23 ετών βρέθηκαν 11 βραχιολάκια και το χρηματικό ποσό των 925 ευρώ και στον δεύτερο ηλικίας 35 ετών 50 όμοια βραχιολάκια και 12 αυτοκόλλητα και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.
Στη συνέχεια συνελήφθη ο τρίτος ηλικίας 36 ετων, για λογαριασμό του οποίου εργαζόντουσαν οι δύο πρώτοι.
Στο μεταξύ το ίδιο δικαστήριο ανέβαλε χθες άλλη υπόθεση με κατηγορούμενους ακόμη δύο Σουηδούς και έναν ημεδαπό που τους απασχολούσε, οι οποίοι συνελήφθησαν την 13η Ιουλίου 2017 το μεσημέρι για την ίδια αιτία.
Οι δύο Σουηδοί, ηλικίας 23 και 22 ετών επιβαίνοντες σε δίκυκλο μοτοποδήλατο προσέγγιζαν και παρενοχλούσαν πολίτες, προτρέποντας τους επιτακτικά να δεχτούν τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας καταστήματος στo οποίo εργαζόταν.
Επίσης, την 14η Ιουλίου 2017 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη ο 35χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος στο οποίο εργαζόταν οι Σουηδοί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ