Τοπικές Ειδήσεις

Εγκρίθηκαν οι προσφορές για τις εκτελεστικές συμβάσεις της συμφωνίας – πλαίσιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Mε δύο αποφάσεις που έλαβε χθες σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και τις δύο προσφορές αποδεχόμενη σχετική εισήγηση της επιτροπής του διαγωνισμού για τις εκτελεστικές συμβάσεις της συμφωνίας-πλαίσιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», μπαίνει πλέον οριστικό τέλος σε μια περιπέτεια που αναστάτωσε την δημοτική αρχή και κατ’ επέκταση τους δημότες της Ρόδου με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα δύο πρακτικά (δικαιολογητικά συμμετοχής – τεχνική προσφορά -οικονομική προσφορά) και ορισμός προσωρινού αναδόχου για τη σύναψη των δύο εκτελεστικών συμβάσεων ισάριθμων τμημάτων της Συμφωνίας – Πλαίσιο με τίτλο: «Παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Καθαριότητας, Καλλωπισμού, Πρασίνου & Ευταξίας του Δήμου Ρόδου 2022-2026 για το ΤΜΗΜΑ 01: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΡΟΔΟΥ, Δ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, Δ.Ε. ΛΙΝΔΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΜΕΙΡΟΥ, Δ.Ε. ΑΤΑΒΥΡΟΥ» για 2 έτη και για το ΤΜΗΜΑ 02: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΔΩΝ στις Δ.Ε. ΙΑΛΥΣΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Δ.Ε. ΑΦΑΝΤΟΥ, Δ.Ε. ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ, Δ.Ε. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ» για 2 έτη.

Οι οικονομικός φορέας προσέφερε το ποσό των 12.486.333,40€ χωρίς ΦΠΑ 24% το οποίο είναι μικρότερο κατά 118.311,94€ χωρίς ΦΠΑ 24% από το προϋπολογισθέν τίμημα της πρόσκλησης Υποβολής Εξατομικευμένης Προσφοράς για το πρώτο τμήμα και το ποσό των 11.376.313,88€ χωρίς ΦΠΑ 24% το οποίο είναι μικρότερο κατά 123.796,16€ χωρίς ΦΠΑ 24% από το προϋπολογισθέν τίμημα της πρόσκλησης Υποβολής Εξατομικευμένης Προσφοράς για το δεύτερο τμήμα.
Αναμένεται πλέον η υποβολή τους για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και με την έγκριση αυτών η έναρξη της νέας υπηρεσίας «μαμούθ» για την καθαριότητα στο νησί.
Στο μεσοδιάστημα και μέχρι εγκρίσεως από το Ελεγκτικό Συνέδριο των νέων προσφορών για τις εκτελεστικές συμβάσεις «τρέχουν» ενδιάμεσες αναθέσεις δίμηνης διάρκειας για να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου