ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: «Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
4234253_1_1

Οπρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης συνα­ντή­θηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την αντι­πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Δια­φά­νεια, Βιέρα Γιού­ροβα.

Κατά την έναρξη της συνά­ντη­σής του με την κ. Γιού­ροβα, ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­φέρ­θηκε στις τελευ­ταίες εξε­λί­ξεις στη Μέση Ανατολή, τονί­ζο­ντας τα εξής: «Οποια­δή­ποτε κλι­μά­κωση αυτή τη στιγμή θα ήταν μια καίρια απειλή για την περι­φε­ρειακή στα­θε­ρό­τητα και ασφά­λεια. Συνε­χί­ζουμε να στε­κό­μα­στε δίπλα στο Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγμή προ­τρέ­πουμε όλες τις πλευρές να δείξουν την απα­ραί­τητη αυτο­συ­γκρά­τηση, ώστε να απο­φύ­γουμε μια ενδε­χο­μέ­νως πολύ επι­κίν­δυνη περαι­τέρω κλι­μά­κωση».

Ο πρω­θυ­πουρ­γός μιλώ­ντας για τα θέματα του κράτους δικαίου επι­σή­μανε ότι «συνε­χί­ζουμε να έχουμε μια εξαι­ρε­τική συνερ­γα­σία με την επι­τροπή».

«Πιστεύω ότι έχει σημειω­θεί σημα­ντική πρόοδος, η οποία ανα­γνω­ρί­ζε­ται και από την Ευρω­παϊκή Επι­τροπή. Λαμ­βά­νουμε πάντοτε ιδιαί­τερα σοβαρά υπόψη τις συστά­σεις της ετήσιας έκθεσης για το κράτος δικαίου και προ­σπα­θούμε να συμ­μορ­φω­νό­μα­στε με τον καλύ­τερο δυνατό τρόπο. Αλλά είμαι ευτυχής για την πρόοδο που έχουμε σημειώ­σει, και οι ομάδες μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να εξε­τά­σουν τις λεπτο­μέ­ρειες των ζητη­μά­των που έχετε θέσει και να δια­σφα­λί­σουν ότι θα αντα­πο­κρι­θούμε στο μέγιστο δυνατό» είπε ο κ. Μητσο­τά­κης.

Η αντι­πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν, από την πλευρά της, ανα­φέρ­θηκε στην πολύ καλή συνερ­γα­σία που έχει με τις ελλη­νι­κές αρχές. «Γνω­ρί­ζετε ότι και τα τέσσερα θέματα που καλύ­πτουμε στην έκθεση για το κράτος δικαίου είναι ουσιώδη για τα δημο­κρα­τικά μας συστή­ματα, είτε πρό­κει­ται για τη δικαιο­σύνη και το στάδιο της άσκησης δίωξης, είτε για τη νομο­θε­τική δια­δι­κα­σία, είτε για την κατά­σταση στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, την κατα­πο­λέ­μηση της δια­φθο­ράς και συνο­λικά το σύστημα θεσμι­κών ελέγχων. Πρό­κει­ται για ένα πολύ σημα­ντικό σύνολο παρα­γό­ντων ή πεδίων που θα θέλαμε να δούμε να λει­τουρ­γούν καλά σε όλα τα κράτη μέλη» είπε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.