Ρεπορτάζ

ΕΒΕΔ: Στυλοβάτης της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης

Σε ρόλο στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του υπό τον πρόεδρο κ. Γιάννη Γεωργίου Πάππου, ενέκρινε μια σειρά από οικονομικές ενισχύσεις σε σωματεία της περιοχής ευθύνης του, με κυρίαρχη την ενίσχυση στο Δωδεκανησιακό Ιδρυμα Υποτροφιών.
Στην διαμόρφωση της μετά κορωνοϊού περιόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πρωτοστατεί με δράσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τα δύο χρόνια της πανδημίας.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με απόλυτη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την οικονομική ενίσχυση του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών, με το ποσό των 10.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συμμετέχει στο Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου από της συστάσεως του Ιδρύματος το 1980, συνδράμοντας στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του. Έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Γεωργίου Πάππου, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου, εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου η καταβολή ποσού 10.000 ευρώ για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας.
Οικονομική ενίσχυση
Σωματείου Ιδιοκτητών Χωματουργικών
Μηχανημάτων
Νήσου Ρόδου
Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Ιδιοκτητών Χωματουργικών Μηχανημάτων Νήσου Ρόδου με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) για τη στήριξη δράσεων στο νησί της Ρόδου που αφορούν σε προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα και λοιπά έκτακτα καιρικά φαινόμενα μεταξύ αυτών: καθαρισμό ρεμάτων, επιχωματώσεων, προστασία από κατολισθήσεις κ.ά.

Οικονομική ενίσχυση
Εμπορικού Συλλόγου Κω
Το διοικητικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Εμπορικού Συλλόγου Κω, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 65 παράγραφος 3 του Ν.4497/2017, και στο πλαίσιο προώθησης πολιτιστικών δράσεων του τόπου μας, ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του Εμπορικού Συλλόγου Κω με το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000 €) για τη στήριξή του στο πρόγραμμα για τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» της Κω.
Οικονομική ενίσχυση
Συλλόγου Τουριστικών
Καταλυμάτων
νήσου Ρόδου
Το διοικητικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων νήσου Ρόδου, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 65 παράγραφος 3 του Ν.4497/2017, ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων νήσου Ρόδου με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €), για δράσεις υποστήριξης και προβολής των επιχειρήσεων του κλάδου.
Οικονομική ενίσχυση
Σωματείου Εστιατόρων Δωδεκανήσου
«Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Εστιατόρων Δωδεκανήσου με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) για τη στήριξη προγραμματισμένων δράσεων στήριξης της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων του κλάδου του:
1) Συμμετοχή σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις,
2) Διαφήμιση και προβολή της γαστρονομίας της περιοχής μας και των τοπικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό,
3) Καμπάνια προσέλκυσης των επιχειρήσεων του κλάδου για πιστοποίηση στην πρωτοβουλία Aegean Cuisine,
4) Διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης επιχειρηματιών και εργαζομένων στον κλάδο, από τον ΚΑΕ του προϋπολογισμού 2529.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου