Ειδήσεις

Θεωρητική η συζήτηση για ένα νέο αεροδρόμιο

«Δεν είναι αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η κατασκευή ενός δεύτερου αεροδρομίου στη Ρόδο. Για το θέμα αυτό θα πρέπει πρώτα να ληφθεί πολιτική απόφαση από την κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε στη «δ» ο υποδιοικητής της ΥΠΑ κ. Βασίλης Αλευράς με αφορμή την πρόταση που φέρεται να κατατέθηκε από την ΕΞΡ για την δημιουργία δεύτερου αεροδρομίου στο νησί μας.

Η πρόταση κατατέθηκε, όπως έγινε γνωστό, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου προχθές.

«Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα λάβουμε την οριστική απόφαση για το θέμα αυτό. Την ευθύνη για τη δημιουργία τέτοιων υποδομών έχει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Από εκεί θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Βασίλης Αλευράς και πρόσθεσε πως στη σύσκεψη έγινε μια πρώτη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

«Αναφερθήκαμε στο θέμα αυτό στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΞΡ. Συγκεκριμένες και λεπτομερείς εισηγήσεις εκτιμώ πως μπορεί να κατατεθούν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Μαρτίου», δήλωσε ο κ. Βασίλης Αλευράς.

«Εμείς θα κληθούμε να υλοποιήσουμε αποφάσεις και να ορίσουμε τις προδιαγραφές. Δεν αποφασίζουμε για την δημιουργία της υποδομής», τόνισε ο υποδιοικητής της ΥΠΑ.
Να σημειωθεί πως στην ημερίδα επιδιώκεται να λάβουν μέρος ο υφυπουργός, που είναι αρμόδιος για τη λειτουργία των αεροδρομίων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο διοικητής της ΥΠΑ κ. Δημήτρης Κούκης.

Σε ερώτηση για το θέμα αυτό ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, δήλωσε:
«Όλα τα αιτήματα θα εξεταστούν στην ώρα τους. Υπάρχουν ανοικτά προβλήματα αυτή την ώρα. Θα τα εξετάσουμε όλα ένα ένα».

Στο θέμα της ενδεχόμενης κατασκευής δεύτερου αεροδρομίου στη Ρόδο, που δεν τίθεται, πάντως, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε χθες και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Είναι πολύ νωρίς. Είμαι υπέρ της δημιουργίας νέων υποδομών. Υπάρχει όμως μια σειρά από άλλα έργα που έχουν δρομολογηθεί και προηγούνται. Προσπαθούμε να τα προχωρήσουμε. Εκτιμώ πως πρέπει να γίνεται σωστή ιεράρχηση. Στη συνάντηση που είχα με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Υψηλάντη συζητήσαμε για την νέα είσοδο της πόλεως, την περιμετρική, το Φράγμα Γαδουρά, τις χερσαίες εγκαταστάσεις στην Ακαντιά και άλλα μεγάλα έργα», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

«Καλή η ιδέα η κατασκευή και δεύτερου αεροδρομίου. Πρέπει όμως να εξετάσουμε και αν η χώρα μπορεί να κάνει επενδύσεις. Είμαι υπέρ των προτάσεων που αναβαθμίζουν τις υποδομές μας αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ιεραρχήσεις», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Να σημειωθεί πως πρόταση για την κατασκευή ενός αεροδρομίου στη Νότια Ρόδο είχε κατατεθεί και πριν από αρκετά χρόνια.

Το εγχείρημα δεν προχώρησε όμως και ακολούθησε λίγο αργότερα η κατασκευή του αεροδρομίου της Καρπάθου.
Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης, δήλωσε χθες στη «δ», τα ακόλουθα:

«Με τόσες ποιοτικές κλίνες στη Νότια Ρόδο οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και για το θέμα αυτό. Όταν δηλαδή θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να είναι όλα έτοιμα και να μην περιοριστούμε στις συμβάσεις που θα υπογραφούν για το αεροδρόμιο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου