Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών καταδικάστηκαν χθες, ερήμην, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο αθίγγανες, Αλβανικής καταγωγής, 34 και 40 ετών, που είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, όταν διαπιστώθηκε ότι εκμεταλλεύονταν ένα γατάκι και ένα κουτάβι σε κατάσταση ημινάρκωσης με τα οποία τα ανήλικα παιδιά τους ζητούσαν βοήθεια από περαστικούς.
Οι τσιγγάνες όχι μόνο χρησιμοποιούν τα ανήλικα παιδιά τους για να συγκινήσουν τους τουρίστες αλλά ναρκώνουν και μικρά ζώα τα οποία βάζουν στις αγκαλιές τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!
Μάλιστα, όταν μια 46χρονη ξεναγός προσπάθησε να δει σε τι κατάσταση βρίσκονταν τα δύστυχα ζώα, δέχθηκε επίθεση από τις δυο τσιγγάνες οι οποίες τη χτύπησαν και την τραυμάτισαν ελαφρά!
Όμως, παρενέβησαν άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, που τις συνέλαβαν και τις οδήγησαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, επαιτείας, παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων και πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης.
Τα ζωάκια κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν για φροντίδα σε φιλοζωική εταιρεία.
Πιο συγκεκριμένα η ξεναγός κ. Ευαγγελία Μαζαράκου, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα έξω από το Καστέλλο όταν παρατήρησε δύο ανήλικα, ηλικίας 5 και 11 ετών, διότι κρατούσαν στα χέρια τους δύο ναρκωμένα ζώα και επαιτούσαν.
Η ξεναγός δεν υπέβαλε έγκληση και το ΑΤ Ρόδου κίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία σε βάρος των γονέων των δύο ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας των παιδιών τους.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε ότι το σκυλάκι έφερε ίχνη κακοποίησης στον πρωκτό και ότι το ένα πόδι του είχε φαγωθεί από ποντικό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από έκθεση κτηνιάτρου.
Οι δύο κατηγορούμενες κρίθηκαν ένοχες κακοποίησης ζώου και πρόκλησης σωματικής βλάβης.

-Στο μεταξύ αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού συνέλαβαν προχθές έναν 38χρονο Ροδίτη, μετά από καταγγελία ενός κατοίκου Παστίδας, που τον φέρει ότι είχε εγκαταλείψει σκυλιά, τα οποία έφεραν σημάδια κακοποίησης, εντός των εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕ στους Τρείς.
Αστυνομικοί παρουσία στελεχών της 95 ΑΔΤΕ πραγματοποίησαν αυτοψία από την οποία προέκυψε ότι δεν ετηρούντο κανόνες ευζωίας στα σκυλιά.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι μετέφερε τα σκυλιά στο ανενεργό στρατόπεδο τον Μαϊο του 2017 από την οικία του στο Ροδίνι διότι υπήρχαν διαμαρτυρίες των περιοίκων, ενώ υποστήριξε ότι έχουν εμβολιαστεί και ότι φροντίζει για την υγεία τους, πλην όμως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τα προσέχει ενδελεχώς.
Ισχυρίζεται ότι τα επισκέπτεται καθημερινά για να τα ποτίσει και να τα σιτίσει.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ