Γράφει
ο Νεκτάριος Καλογήρου

Ποια είναι άραγε η ιστορία που έχει να πει το κατάλυμα Allegory της μεσαιωνικής πόλης και αναγορεύτηκε ως το σημαντικότερο «a story to tell» Historic Hotel of Europe για το 2018;
Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ σπουδαία επιτυχία του boutique καταλύματος της οδού Ιπποδάμου και ίσως να πρόκειται για την πιο σημαντική διάκριση, από εκείνες που πέτυχαν φέτος οι μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου. Τον τίτλο «a story to tell» διεκδικούσαν περισσότερες από 400 ιστορικές ξενοδοχειακές μονάδες στην Ευρώπη και όλες ήταν επιλεγμένες μία προς μία. Το στοιχείο αυτό προσδίδει στο νικητή και προκειμένω στο «Allegory» εξέχουσα θέση, καθώς το να είσαι ο καλύτερος μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης είναι επιτυχία διεθνούς ακτινοβολίας.
Η βραβευμένη ιστορία που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τους τοίχους του «Allegory boutique hotel» είναι απλή και ξεκινά από ένα μπλε πετράδι· «Το πετράδι της αλληγορίας» που ως ιδέα συνέλαβε η αείμνηστη δασκάλα και συγγραφέας Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, δύναμης, αφοσίωσης που ξεκίνησε αιώνες πριν. Ξεκίνησε την περίοδο των ιπποτών και έφτασε μέχρι το Σήμερα, ξαναζωντάνεψε μέσα από τις μνήμες και με αυτές ως όχημα, ταξίδεψε ξανά στο Χθες για να θεραπεύσει τις ανοιχτές πληγές. Το μπλε πετράδι, δεν είναι άλλο από την ίδια την ιστορία των ανθρώπων, που η αλληγορία τη μετατρέπει ως τη λαμπερή ιστορία του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.
Ετσι, το «a story to tell» βρίσκεται στην καρδιά του Allegory, όπου κρύβεται η ψυχή μιας προσωπικής ιστορίας που περιμένει υπομονετικά να ζωντανέψει ξανά και να επουλώσει τις παλιές πληγές. Οι επισκέπτες του μικρού καταλύματος στην πράξη καταδύονται στη δική τους ψυχή για να αναζητήσουν την προαιώνια λάμψη από το δικό τους μπλε πετράδι.
Η Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη, ως αριστοτέχνις της λογοτεχνίας συνέθεσε μια ιστορία, που συνέπλευσε με εκείνη του «Allegory Boutique hotel» και εν τέλει υποστήριξε την προσπάθεια ώστε να ανακηρυχθεί ως ένα από τα πιο σπουδαία ιστορικά καταλύματα ολόκληρης της Ευρώπης.
Η κα. Αναστασία Χιωτάκη Μαστρομηνά, ως νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας που κατέχει και διαχειρίζεται το «Allegory» ήταν εκείνη που μετέβη στο Δουβλίνο για να παραλάβει τον πολύ σπουδαίο τίτλο. Η ίδια, με δηλώσεις προς τη «δημοκρατική», δεν έκρυψε την υπερηφάνεια για τη μακροχρόνια φιλία της με την Ειρήνη, αλλά για την κατάκτηση του τίτλου: «Η Αλληγορία λειτούργησε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015. Είναι το σπίτι μιας οικογένειας που επέλεξε τη Ρόδο για να δραστηριοποιηθεί. Ταυτόχρονα γράφονταν ο μύθος της, με τον ομώνυμο τίτλο από την Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη. Μαζί πορεύτηκαν και ενέπλεξαν κάθε φιλοξενούμενο του σπιτιού. Η οικογένεια έτσι μεγάλωσε και μεγαλώνει κάθε φορά που το μπλε πετράδι της Αλληγορίας βρίσκεται εκεί όπου ο κάθε ένας θα ανακαλύψει κάτι για τον εαυτό του».
Πρέπει να σημειωθεί, ότι στο διαγωνισμό για τα Historic Hotels of Europe, νικητές στις άλλες έξι κατηγορίες περιελάμβαναν ξενοδοχεία στη Σκανδιναβία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γερμανία.
Αναλυτικά, οι μεγάλοι νικητές των Historic Hotels Awards 2018 είναι οι:
1. Historic Host of the Year 2018 – Dalen Hotel, Νορβηγία.
2. City Historic Hotel Award 2018 – Heritage Avenida Liberdade, Lisbon, Πορτογαλία.
3. Historic Hotel Countryside Award 2018 – L’Unicorno Agriturismo, Ιταλία
4. Historic Hotel Wedding Experience 2018 – Sundbyholms Slott , Σουηδία
5. Historic Hotel Castle Award 2018 – Festningen Hotel & Resort, Νορβηγία.
6. Historic Hotels Gourmet Award 2018 – Kyrimai Hotel Restaurant, Μάνη, Ελλάδα.
7. Most Romantic Historic Hotel 2018 – Romantik Hotel Castle Rheinfels, Middle Rhine Valley, Γερμανία.
8. A story to tell Historic Hotel 2018, Allegory Boutique Hotel, Ρόδος, Ελλάδα.

Ένα σχόλιο στο Η ιστορία που κρύβεται στο “Allegory” και το ανέδειξε ως το σπουδαιότερο Historic Hotel στην Ευρώπη

  1. Avatar Ο/Η Georgios Kosmidis λέει:

    Συγχαρητηρια και να προσθεσω οτι επειδη πολλα αλλα ιστορικα μερη στην ροδο δεν τυχαν αναλογης φροντιδας,αν ει ναι ποιο προσεκτικοι θα κερδιζαν ολοι τους βραβεια!!!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ