Τοπικές Ειδήσεις

Αδιάθετες 40.000 θέσεις στη Ρόδο από την πτώχευση της Thomas Cook

Γρίφος για δυνατούς λύτες είναι οι «ακάλυπτες» αεροπορικές θέσεις του Βρετανικού Thomas Cook. Η διείσδυση του τουρ οπερέιτορ στην αγορά τη Ρόδου ήταν μεγάλη. Μπορεί άλλοι τουριστικοί οργανισμοί να πήραν τις αεροπορικές θέσεις του TC, μένει όμως στα «αζήτητα» το 50% ήτοι 40.000!
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος δηλώνει σχετικά: «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ξεκινάμε με μείωση από την αγγλική αγορά. Από τις 80.000 αεροπορικές θέσεις του Thomas Cook μένουν ακάλυπτες οι 40.000. Περιμένουμε να δούμε εάν θα καλυφθούν στην πορεία από άλλες εταιρείες. Τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να προβούμε σε προβλέψεις, καθώς πρέπει να υπολογίσουμε και στον ανταγωνισμό αλλά και στον στόλο των αεροσκαφών που δεν επαρκεί για να καλύψει πλήρως το πρόγραμμα του Thomas Cook.
Κατά τα λοιπά, παρατηρείται στασιμότητα απ’ όλες τις υπόλοιπες αγορές. Λίγο-πολύ οι αεροπορικές θέσεις από όλες τις χώρες είναι ίδιες με αυτές του 2019. Αύξηση παρατηρείται μόνο στην περίπτωση της Πολωνίας και της Ουκρανίας».
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, παρατηρείται επίσης στασιμότητα στα επίπεδα του 2019. «Ο προορισμός δούλεψε με προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Επομένως ήταν δύσκολο να επιτευχθούν καλύτερες τιμές», επισημαίνει ο κ. Ματσίγκος.
Άλλωστε η σεζόν του 2019, «διεσώθη» χάρη στις προσφορές που έδωσαν τα ξενοδοχεία, αυξάνοντας έτσι τις πληρότητες που παρουσίαζαν υστέρηση ακόμη και σε περιόδους αιχμής. «Θα χαρακτήριζα τη σεζόν του 2019 ως ικανοποιητική. Ο προορισμός δούλεψε με προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Έτσι καταφέραμε να αυξήσουμε τους επισκέπτες όμως τα έσοδα παρουσιάζουν μείωση κατά 10», δήλωσε ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της Ρόδου, Γ. Ματσίγκος.
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του συλλόγου για να αποφασίσει σχετικά με τις δράσεις που θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Μία από αυτές είναι η καθιερωμένη ημερίδα ποιότητος Ρόδου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2020. Διακεκριμένα στελέχη διεθνών τουριστικών οργανισμών, καθηγητές πανεπιστημίου και επαγγελματίες του τουρισμού πρόκειται να πάρουν μέρος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου