Ειδήσεις

Συνεργασία Δήμου Ρόδου με Τάγμα Ιωαννιτών Ιπποτών -Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Ρόδο- επικεφαλής ο Κώστας Γαβράς

Τη συνδρομή του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας σε κοινωνικά ( υγειονομική θωράκιση του νησιού) και πολιτιστικά θέματα, (έκθεση με τους θησαυρούς της Ρόδου), εξασφάλισε για το Δήμο Ρόδου ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Σέργιο Αϊβάζη, κατά τη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του Τάγματος, στο περιθώριο της μεγάλης έκθεσης στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την έδρα της Γαλλικής Ομοσπονδίας των Ιωαννιτών Ιπποτών και συναντήθηκαν (μετά από προγραμματισμένο ραντεβού) με τον «Μέγα Νοσοκομειακό» κ. Dominique De La Rochefoucauld- Montbel (τέταρτος τη τάξει στην ιεραρχία του Τάγματος) και τον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας κ. Comte De Beaumont-Beynac, παρουσία του εκπροσώπου του τάγματος κ. Νίκου Δεληγιάννη.

Ο δήμαρχος ανέλυσε το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την υγειονομική θωράκιση του νησιού και ζήτησε από το Τάγμα των Ιπποτών, αφού ως γνωστόν το αντικείμενο δράσης των σύγχρονων Ιπποτών, εστιάζεται στους τομείς κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού, να διαθέσουν δύο ασθενοφόρα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ανατολικής και δυτικής πλευράς, ουσιαστικά ολόκληρου του νησιού, καθώς και κινητής ιατρικής μονάδας για τα χωριά, με έδρα στους Αγίους Αποστόλους.

Οι εκπρόσωποι του Τάγματος δεσμεύθηκαν κατά αρχήν προφορικά για την υλοποίηση της συμφωνίας και αναμένεται να υπογραφεί σύντομα το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε ότι αφορά τη συνδρομή τους σε θέματα πολιτισμού, σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωάννου, οι Ιωαννίτες Ιππότες προγραμματίζουν μεγάλη έκθεση με θησαυρούς του τάγματος , στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης και στο Κρεμλίνο και η δημοτική αρχή ζήτησε η έκθεση να μεταφερθεί και στη Ρόδο.

Ο δήμαρχος Ρόδου ευχαρίστησε τους αξιωματούχους του Τάγματος για τη στήριξη τους και την υποδοχή, δίνοντας τους βιβλία της ιστορικής περιόδου των Ιπποτών στο νησί, ενώ τιμήθηκε από τους κ.κ. Dominique De La Rochefoucauld- Montbel και Comte De Beaumont-Beynac με το μεγαλείο προσφοράς του τάγματος. Στην συνάντηση ο κ. Χατζηδιάκος παρέδωσε στο «Μεγάλο Νοσοκομειακό» κ. De La Rochefoucauld- Montbel, εικόνα της Παναγίας της Φιλερήμου που έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος κα. Αθηνά Γιομπλάκη.

Ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής και στα πολιτιστικά δρώμενα δεν σταματά εκεί. Ο δήμαρχος συναντήθηκε και πρότεινε στο διάσημο Έλληνα σκηνοθέτης Κώστα Γαβρά τη δημιουργία και διεξαγωγή στη Ρόδο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, πρόταση που απεδέχθη ο κ. Γαβράς.

«Αποτελεί τιμή για τον τόπο και τους θεσμούς να μπορέσουμε να συνεργαζόμαστε με άτομα διεθνούς εμβέλειας όπως ο παγκοσμίου φήμης συμπατριώτης μας κ. Γαβράς και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε δεόντως την ευκαιρία που μας δίνεται και μάλιστα χωρίς να χάνουμε καιρό» υπογράμμισε ο κ. Χατζηιωάννου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου