Ειδήσεις

Θα επαναπροσληφθούν στη ΔΕΥΑΡ 67 εργαζόμενοι

Την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ στα γραφεία της, με αποκλειστικό αντικείμενο την επαναπρόσληψη των 67 ατόμων, τα οποία δικαιώθηκαν δικαστικώς και πρέπει να επιστρέψουν στην επιχείρηση.
Όπως δήλωσε χτες στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης: «Μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου 4443, έχει προχωρήσει η διαδικασία με την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στην ΔΕΥΑΡ. Τους είχα ενημερώσει ότι θα εξαντλήσουμε το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος για την κατάθεση των αιτήσεων και αμέσως μετά θα έρθει το θέμα προς συζήτηση στο δ.σ. προκειμένου να αποφασίσουμε σχετικά με την επαναπρόσληψή τους. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τα άτομα αυτά είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ καθώς η επιχείρηση είναι υποστελεχωμένη. Έχει δηλαδή 203 άτομα εργαζόμενους, ενώ ο κανονισμός προβλέπει περίπου 350 υπαλλήλους (τεχνικοί, και διαφόρων ειδικοτήτων). Με το που ανέλαβα, έφερα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, όπου ζητούσα να προχωρήσουμε σε προσλήψεις και μέσω ΑΣΕΠ για 100 ακόμη άτομα μόνιμο προσωπικό (αορίστου χρόνου). Όπως ενημέρωσα και τους 67 εργαζόμενους που θα επαναπροσληφθούν, θα γυρίσουν πίσω στην ΔΕΥΑΡ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν στις ίδιες θέσεις, όπου εργάζονταν. Θα τοποθετηθούν εκεί όπου η επιχείρηση έχει ανάγκες. Κι αυτό γιατί υπάρχει στόχος και συνολικό σχέδιο για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί καλύτερα η ΔΕΥΑΡ –πρωτίστως προς όφελος του πολίτη. Γι αυτό και κάποιοι θα μετακινηθούν αναλόγως πού χρειάζεται να στελεχωθούν οι υπηρεσίες».
Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έχει λήξει από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και μετά την συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.
Σύμφωνα με τον κ. Μανωλάκη, με την επαναπρόσληψη των 67 αυτών ατόμων, σχεδιάζεται να γίνει ένα μόνιμο συνεργείο στην περιοχή του Αρχαγγέλου όπου σημειώνονται καθημερινά δεκάδες βλάβες στο δίκτυο και χρειάζεται υποστήριξη.
«Οι βλάβες στην περιοχή του Αρχαγγέλου είναι πολύ σοβαρές και χριεαζόμαστε υποστήριξη σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, κοστίζουν ήδη πολύ ακριβά και προσανατολιζόμαστε να κάνουμε κάποια έργα ενίσχυσης μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Δυστυχώς, η κατάσταση του δικτύου είναι πολύ σοβαρή και ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες με συνεργεία της ΔΕΥΑΡ αλλά και με ιδιώτες, που τρέχουν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που ανέρχονται σε πάνω από 20 την ημέρα…» όπως ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου