Ειδήσεις

Επίσκεψη μαθητών και Φοιτητών από χώρες της Ευρώπης στο δημαρχείο Ρόδου

Το Δημαρχιακό Μέγαρο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, μαθητές της Β΄τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου (Βενετόκλειο), μαζί με μαθητές και φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Η επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που στόχο έχει την ανάδειξη δεξιοτήτων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και κυρίως την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ νέων από διαφορετικές χώρες.
Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Προσχολικής Αγωγής και Διαφάνειας κ. Ιωάννης Κορωναίος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου. Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου έγινε προβολή από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ολιγόλεπτου βίντεο με πολιτιστικά δρώμενα και αξιοθέατα της Ρόδου και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Κορωναίος, πήρε το λόγο για το καθιερωμένο καλωσόρισμα.
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του προγράμματος Erasmus, στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Ρόδου, στην ελληνική φιλοξενία και στην πεποίθησή του πως οι νεαροί επισκέπτες θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού μας, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Στην αίθουσα εθιμοτυπίας, προσφέρθηκε από τη Δ/νση Τουρισμού παραδοσιακό μελεκούνι και η Αντιδήμαρχος κ.Χατζηλαζάρου, ευχήθηκε στα παιδιά ευχάριστη διαμονή, και να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς από την κάθε χώρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου