Ειδήσεις

Κλιμάκιο της ΚΑΙΡ στην Κίνα

Γόνιμο κρίθηκε το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα από κλιμάκιο της ΚΑΙΡ, συμμετέχοντας στην σύμπραξη σημαντικών Ελληνικών εταιριών παραγωγής προϊόντων τροφίμων και ποτών «MEDFRESH», ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού αφρώδους οίνου, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας προώθησης Ελληνικών προϊόντων στην πολυπληθέστερη παγκοσμίως χώρα, που σήμερα φθάνει στο ένα δις, τετρακόσια δέκα τέσσερα εκατομμύρια (1.414.000) πολίτες.

 

Πρώτιστο μέλημα της εταιρείας είναι η ελαχιστοποίηση οποιουδήποτέ επιχειρηματικού ρίσκου και επισφάλειας προκειμένου να αναπτυχθεί συνεργασία  διασφαλιζόμενη στο μέγιστο δυνατόν με ρήτρα των επισήμων τοπικών αρχών της περιοχής ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας.

 

Η κινεζική εταιρεία PACE με την οποία η ΚΑΙΡ ξεκίνησε ήδη μια πρώτη δοκιμαστική συνεργασία με εξαγωγή προϊόντων της για την αγορά της πόλεων Nanning και  Qinzhou οι οποίες βρίσκονται στην νοτιοανατολική περιοχή της Κίνας.

 

H εταιρεία PACE ασχολείται με τις πωλήσεις τροφίμων, ποτών και Logistics.  Διαθέτει γραφεία στο Hong Kong και στην Nanning (καλύπτει το σύνολο σχεδόν της Ηπειρωτικής Κίνας) και 40.000m2 αποθήκες. Συνεργάζεται με Super Markets, Mini Markets καθώς και με όλα τα κανάλια πωλήσεων (ηλεκτρονικό εμπόριο, χονδρική, HO.RE.CA). Mέσω κοινοπραξίας με την κρατική εταιρεία Beibu Group Co. Ltd, διαθέτει 60 κάβες ενώ λειτουργεί και μία πληθώρα mini market.

 

Στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη με τον κρατικό όμιλο επιχειρήσεων των Κινεζικών Ταχυδρομείων (China Post), ο οποίος διαθέτει 800 καταστήματα delicatessen με κάβες κρασιού και 20.000 καταστήματα τροφίμων σε όλη την Κίνα, συμφωνήθηκε η σταδιακή τοποθέτηση προϊόντων σε περίπου 60 κάβες στην περιφέρεια Guangxi Zhuang Autonomous Region στη νότια Κίνα.

 

Έχει ήδη γίνει μία πρώτη τοποθέτηση των αφρωδών οίνων, ενώ στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία παρουσιάσεων και εκπαίδευσης του προσωπικού με το στήσιμο  ‘Ελληνικών Γωνιών’ όπου θα προβάλλεται η ελληνική γαστρονομία και η οινική παράδοση μέσα από γευστικές δοκιμές και Cooking Show.

 

Στην πόλη  Qinzhou, η οποία είναι το εγγύτερο λιμάνι  της Nanning, συζητήθηκε τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου η συμμετοχή της ομάδας των Ελληνικών προϊόντων και μεταξύ αυτών και τα προϊόντα της ΚΑΙΡ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Alibaba’ για την νότια Κίνα.

 

Στην πόλη Tianjin επίνειο της πρωτεύουσας της χώρας Πεκίνου (Beijing) που αποτελεί την σημαντικότερη πόλη εισόδου προϊόντων για την βορειοανατολική Κίνα, παρουσία  του υφυπουργού οικονομικών της επαρχίας κ. Huang Qi, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας το οποίο προβλέπει την δωρεάν διάθεση χώρου αποθήκευσης στην Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου.

 

Παράλληλα έγιναν συναντήσεις με μεγάλους εισαγωγείς όπου εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον για τα αφρώδεις οίνους CAIR νε στόχο να είναι διαθέσιμα τα προϊόντα μας την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

 

Το κλιμάκιο της ΚΑΙΡ αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αγαπητό  ΠΑΠΟΥΡΔΑΝΟ, το μέλος του ΔΣ  Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ και τον Διευθυντή Εξαγωγών Νίκο ΧΑΖΙΡΗ.

 

Μετά το ξεκίνημα της συνεργασίας στην Αμερικανική αγορά, η Κινεζική αγορά αποτελεί έναν δεύτερο σημαντικό εξαγωγικό στόχο για την Εταιρία μας.

Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής και μεθοδική ώστε η ΚΑΙΡ, η Δωδεκανησιακή εταιρία που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια λειτουργίας  να αναπτύσσεται, να προοδεύει και να συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα στήριξης των σταφυλοπαραγωγών του νησιού μας και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου