9 κάτοικοι Ρόδου, ένας κάτοικος Τήλου και 4 κάτοικοι Καρπάθου, ορισμένοι υπεράνω πάσης υποψίας, καταμηνύθηκαν χθες από την ΔΕΔΔΗΕ για εξακολουθητική ρευματοκλοπή.
Το φαινόμενο έχει προσλάβει πλέον τρομακτικές διαστάσεις στο νησί της Ρόδου κυρίως ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι λειτουργεί οργανωμένο κύκλωμα που έναντι αμοιβής αναλαμβάνει παρεμβάσεις στους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Μαυρομάτης, υπέβαλε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου τις ακόλουθες μηνύσεις, που αφορούν μόνο κατοίκους της Ρόδου:
-Εις βάρος μιας ημεδαπής που διαμένει στην οδό Ζακύνθου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αυτουργού, συναυτουργού, ηθικού αυτουργού και εν γένει συμμετόχου.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της τριφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οποίας συμβεβλημένος χρήστης ήταν η μηνυόμενη.
Οι τεχνικοί διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα εντοπίσθηκε ανοικτό το λαμάκι του πηνιού τάσεως γ΄ φάσης και παρέμβαση στους ακροδέκτες του μετρητή, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής. Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από τις 17 Σεπτεμβρίου 2012 έως 28 Φεβρουαρίου 2017 και το ύψος της βλάβης που υπέστη η επιχείρηση στα 11.263,66 ευρώ.
– Εις βάρος μιας ημεδαπής που διαμένει στην οδό Παπανδρέου. Στις 7 Ιουνίου συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της τριφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα βρέθηκαν κομμένες σφραγίδες κιβωτίου μετρητή και κομμένες σφραγίδες καλύμματος μετρητή, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής. Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από τις 11 Φεβρουαρίου 2016 έως 7 Ιουνίου 2017. Το δε ύψος της βλάβης σε 258 ευρώ.
-Εις βάρος ενός κατοίκου Αρχάγγελου. Στις 4 Ιουλίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του μονοφασικού ηλεκτρικού ρεύματος του μηνυόμενου και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα βρέθηκε τρύπα πλάγια του καλύματος του μετρητή και βρέθηκαν κομμένες οι εργοστασιακές σφραγίδες του καλύματος του μετρητή, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής.
Η χρονική περίοδος καταλογισμού μη καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από 10 Οκτωβρίου 2012 έως 4 Ιουλίου 2017, ενώ η βλάβη της επιχείρησης ανήλθε στα 203,67 ευρώ.
-Εις βάρος ενός κατοίκου των Αγίων Αποστόλων. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του μονοφασικού ηλεκτρικού ρεύματος του μηνυόμενου και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα κομμένη σφραγίδα κέλυφους μετρητή στην δεξιά πλευρά και τρύπα δίπλα σε αυτήν με σκοπό την είσοδο αντικειμένου για μείωση περιστροφής του δίσκου, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής. Η βλάβη που υπέστη η επιχείρηση ανέρχεται στα 2.041,76 ευρώ.
-Εις βάρος μιας κατοίκου Μαλώνας. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της μονοφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μηνυόμενης και διαπίστωσε τρύπα στο άνω μέρος του μετρητή και περασμένη οδοντογλυφίδα από την τρύπα στον απαριθμητήρα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ή και το σταμάτημά του, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, παρά μόνο μέρος αυτής. Το ύψος της βλάβης που υπέστη η επιχείρηση ανέρχεται στα 1.633,27 ευρώ.
-Εις βάρος ενός κατοίκου Κρητηνίας. Στις 10 Οκτωβρίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης του μονοφασικού ηλεκτρικού ρεύματος του μηνυόμενου και διαπίστωσε όμοια παρέμβαση στον μετρητή. Το ύψος της βλάβης που υπέστη η ΔΕΔΔΗΕ ανέρχεται στα 1.107,55 ευρώ.
-Εις βάρος ενός κατοίκου της οδού Κορίνθου. Στις 21 Ιουνίου 2017 συνεργείο ήλεγξε την μετρητική διάταξη του τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος του μηνυόμενου και διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και συγκεκριμένα κομμένες σφραγίδες καλύμματος του μετρητή (βρέθηκαν κόκκινες πλαστικές). Το ύψος της βλάβης που υπέστη η επιχείρηση ανήλθε στα 5.996,62 ευρώ.
-Εις βάρος μιας κατοίκου Κοσκινού. Στις 30 Ιουνίου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της τριφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μηνυόμενης και διαπίστωσε παρέμβαση στον μετρητή. Η βλάβη της επιχείρησης εκτιμήθηκε στα 1.950,67 ευρώ.
-Εις βάρος μιας κατοίκου Καλυθιών. Στις 3 Αυγούστου 2017 συνεργείο προέβη σε έλεγχο της μετρητικής διάταξης της τριφασικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μηνυόμενης και διαπίστωσε παρέμβαση στον μετρητή. Το ύψος της βλάβης της επιχείρησης εκτιμήθηκε στα 1.415,95 ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ