Σε μια σειρά από έργα τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο ειδικός συνεργάτης του περιφερειάρχη, κ. Στέργος Στάγκας.
Ειδικότερα δήλωσε:
«Αν και βρισκόμαστε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΝΑι συνεχίζουν το έργο τους. Προχωράμε στην οχύρωση του νησιού της Ρόδου, κατ’ αρχήν με αντιπλημμυρικά έργα και, δεύτερον, με καθαρισμούς ρεμάτων.
-Ειδικά για τα ρέματα, για τους εννέα πρώην δήμους της Ρόδου –πλην Αταβύρου που υπήρξε κάποιο πρόβλημα- ήρθαν οι εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να προχωρήσουν. Πρόκειται για εννέα έργα κάτω των 200.000 ευρώ περίπου, το καθένα. Αφορά τους πρώην δήμους: Ιαλυσού, Πεταλούδων, Ροδίων, Καμείρου, Αρχαγγέλου, Καλλιθέας, Αφάντου, Λινδίων και Νότιας Ρόδου όπου ήδη έχουν ζητηθεί τα απαραίτητα πιστοποιητικά και αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα ξεκινήσουν και ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Όσον αφορά στον πρώην δήμο Αταβύρου, έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση με τις αντίστοιχες εγγραφές από τον νομικό μας σύμβουλο, ενώ περιμένουμε και σχετική έγκριση από τον Επίτροπο για τον Δήμο Καρπάθου. Για την Κω, έχει ήδη σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και για την Κάλυμνο και τα υπόλοιπα νησιά (περίπου 300.000 ευρώ το καθένα). Τα έργα αυτά, ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσουν αρχές Σεπτεμβρίου».
Αναφορικά με τις διαγραμμίσεις που θα κάνει η ΠΝΑι στα νησιά, ο κ. Στάγκας, επισήμανε τα εξής:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω ότι η επαναδιαγράμμιση του οδικού δικτύου της νήσου Καλύμνου έχει υπογραφεί από τον περιφερειάρχη και την εργοληπτική εταιρεία με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Ακολούθως, η επαναδιαγράμμιση του οδικού δικτύου της νήσου Ρόδου, με προϋπολογισμό 2.350.000 ευρώ αφορά εργασίες με ειδικό πλαστικό που έχει διάρκεια πενταετίας. Ήδη μας έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα και περιμένουμε τις εγγυητικές. Αντίστοιχα, για το νησί της Κω, έχει υπογραφεί η σχετική σύβαση από 18 Ιουλίου και το έργο προϋπολογισμού 310.000 ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Για τη νήσο Λέρο, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ έχει ήδη εκτελεστεί. Για την Κάρπαθο, βρίσκεται προς έγκριση στον Επίτροπο με προϋπολογισμό 308.000 ευρώ. Αυτό αφορά και τα υπόλοιπα νησιά. Όλα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν έως τις αρχές Οκτωβρίου».
Αναφερόμενος σε άλλα έργα, ο κ. Στάγκας είπε:
«Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο γήπεδο Λειψών (προϋπολογισμού 300.000 ευρώ) και είναι έτοιμο για χρήση. Αντίστοιχος χώρος στην Σύμη, προϋπολογισμού 584.000 ευρώ ενώ στον πρώην δήμο Αφάντου, έχει ολοκληρωθεί. Για το γήπεδο στον Έμπωνα, έχουν γίνει οι χωματουργικές εργασίες, κ.λπ. και υπολείπεται ο τάπητας. Στις 15 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται οι εργασίες ύψους 120.000 ευρώ περίπου στο γήπεδο Απολλώνων, ο φωτισμός στο γήπεδο Παστίδας ολοκληρώθηκε, το γήπεδο Ιαλυσού παραδόθηκε (χρειάζονται κάποιες παράπλευρες εργασίες). Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου στην Λάρδο και τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στην Πυλώνα 74.300 ευρώ.
Ήταν μια μακρόχρονη διαδικασία αλλά, προχώρησε. Ειδικά τα γήπεδα, δεν αφορούν άμεσα την ΠΝΑι αφού ιδιοκτήτης θα είναι ο Δήμος Ρόδου, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι αθλητές. Όλα όσα είχαμε υποσχεθεί έχουν πάρει την πορεία προς υλοποίηση και προχωρούμε κανονικά….» κατέληξε ο κ. Στάγκας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ