Ειδήσεις

Οι προσδοκίες για τον τουρισμό που «ανοίγει πανιά»-Τείχος ασφαλείας με 5 ζώνες

Με στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση του ισχυρού brand ξεκινά η τουριστική σεζόν. Αρνήθηκε να βάλει ποσοτικό πήχη ο Χάρης Θεοχάρης επικαλούμενος τη μεγάλη αβεβαιότητα. Εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επιμήκυνση της σεζόν.

Με το σύνθημα «Ανοίγουμε Πανιά» ξεκινά η τουριστική σεζόν για την Ελλάδα με τον αρμόδιο υπουργό να δίνει κρίσιμες λεπτομέρειες του σχεδιασμού.

Μεγάλο στοίχημα για το 2021, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εκτός από το να αναδείξουμε αυτά που μας καθιστούν μοναδικό προορισμό, να ανοίξουμε με ασφάλεια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για την είσοδο στη χώρα:

Θα συμπληρώνεται PLF 24 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα. Θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι.
Απαιτείται ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ PCR τις τελευταίες 72 ώρες και αργότερα τεστ αντιγόνου ή ένα πιστοποιητικό ανάρρωσης.
Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας
Εφαρμογή νέων πρωτοκόλλων στον τουρισμό (λεωφορεία, ξενοδοχεία, περιηγήσεις κ.τλ.)
Σε ότι αφορά τις αφίξεις από τα χερσαία σύνορα δήλωσε ότι Παρασκευή ανοίγει η πύλη των Ευζώνων και το Ορμένιο
Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο για εμβολιασμό όλων των κατοίκων στα νησιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Επικαλούμενος τα ταξίδια και τις επαφές του με τουριστικούς παράγοντες μίλησε για το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα. Στη Βρετανία η χώρα μας είναι τρίτη παρότι βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη, ενώ στις ΗΠΑ κανείς δεν ενδιαφέρεται που έχει καταταγεί η χώρα μας στη «θέση 4» (σ.σ. υψηλή επικινδυνότητα), δήλωσε.

Ο Χάρης Θεοχάρης δεν έβαλε στόχο για τα έσοδα αρκούμενος να πει ότι πρέπει «να μας ενδιαφέρει η ποιότητα», η αναγνώριση του brand της χώρας. Δεν είναι παραγωγικό η εστίαση σε στόχους, μια απόφαση κυβέρνησης ή μια ανατροπή σε ότι αφορά την πανδημία μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, παραδέχτηκε.

Χαρακτήρισε εφικτό στόχο την επιμήκυνση της σεζόν, σημειώνοντας ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση που δεν θα ικανοποιηθεί το πρώτο διάστημα, λόγω φόβου. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα μας είναι «εξαιρετικού ενδιαφέροντος» για την κρουαζιέρα.

Ο Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι 1η Ιουνίου η χώρα θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πράσινο πιστοποιητικό που ετοιμάζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα δεχτεί ως αξιόπιστα εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη, δεδομένου ότι επηρεάζουν κρίσιμες αγορές για την Ελλάδα, όπως η Σερβία και η Ρωσία.

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι θα ανοίξουν ξανά οι αιτήσεις από το περσυνό πρόγραμμα για όποιο ποσό δεν αξιοποιήθηκε. Αργότερα θα πάμε ξανά στο υπουργείο Οικονομικών, συμπλήρωσε.

Ο Χάρης Θεοχάρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν εκτιμά πως πάνε «κακά» τα πράγματα με τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι συζητήσεις των δυο πλευρών. Σε ότι αφορά τη Μεγάλη Βρετανία και την αισιοδοξία που μετέφερε κατά την επίσκεψή του εκεί ότι η χώρα μας θα μπει στην «πράσινη κατηγορία», είπε ότι το Λονδίνο δεν ήταν έτοιμο να εξετάσει στοιχεία σε περιφερειακό επίπεδο. Εχουμε ένα σχέδιο δράσης για να μαζευτούν τα δεδομένα που χρειάζονται ώστε να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου