Ρεπορτάζ

Οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς κατέθεσαν προσφυγή νομιμότητας

Στην «αντεπίθεση» πέρασαν οι εκμισθωτές καταστημάτων της Νέας Αγοράς, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου να προχωρήσει σε εξώσεις, όσων δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προς τον Δήμο Ρόδου.
Η νομική σύμβουλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών κα Χάρις Ματσίγκου δήλωσε στην «δ» ότι κατέθεσε από τις 6 Μαΐου 2016 προσφυγή νομιμότητας κατά της σχετικής απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εκπροσωπώντας όχι μόνον τους 54 περίπου εκμισθωτές αλλά και ακόμη 41 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μέσα στη Νέα Αγορά.
Σε ερώτηση εάν μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή, θα προκληθούν «καθυστερήσεις» στην έκδοση των πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής, η κα Ματσίγκου δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανασταλεί η διαδικασία:
«Εάν εκδοθούν τα πρωτόκολλα θα πρέπει να κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν ανακοπή στο Ειρηνοδικείο εντός 30 ημερών. Από εκεί και πέρα μπορούν να καταθέσουν αίτηση αναστολής εκτελέσεως στο Πρωτοδικείο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορέσουν να εκτελεστούν τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.
Ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να αποφανθεί μέσα σε δύο μήνες από την υποβολή της προσφυγής. Εάν ωστόσο δεν αποφανθεί –δεν απαντήσει- τεκμαίρεται ότι είναι απορριπτική η απόφαση», εξήγησε η κ. Χ. Ματσίγκου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεριά των καταστηματαρχών εκτιμά πως είναι αδιανόητο να γίνουν εξώσεις και να κλείσουν τα καταστήματα μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Η κα Ματσίγκου διευκρίνισε στην «δ» ότι μέχρι σήμερα, ο Δήμος Ρόδου δεν έχει ενημερώσει επισήμως τους ενδιαφερόμενους –αν και δεν υπάρχει καμία ρητή δήλωση ότι θα προχωρήσουν στις εξώσεις.
Θυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (21 Απριλίου) ελήφθη η σχετική απόφαση ενώ, τόσο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος όσο και σύμβουλοι από την πλειοψηφία και μειοψηφία, συμφώνησαν ότι αυτή η πρακτική είναι «μονόδρομος» καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια εκ του νόμου για άλλη αναβολή της διαδικασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου