Ρεπορτάζ

Στο αρχείο η δικογραφία εις βάρος της δημάρχου Κάσου

Στο αρχείο τέθηκαν με δύο διατάξεις της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ισάριθμες προκαταρκτικές δικογραφίες, που προκλήθηκαν μετά από αναφορές του δημοσιογράφου κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλου σε βάρος της δημάρχου Κάσου κ. Μαίρης Σορώτου- Τσανάκη και παραγόντων του Δήμου Λέρου.
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η εκλογή της τυγχάνει παράνομη καθώς δεν ήταν μόνιμη κάτοικος του νησιού ή άλλου νησιού στα Δωδεκάνησα.
Υποστήριξε ότι προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος σαφέστατης διάταξης στον «Καλλικράτη», η δήμαρχος έκανε χρήση βεβαίωσης που την εμφανίζει μόνιμη κάτοικο Λέρου παρότι υποβάλλει φορολογική δήλωση ως κάτοικος Βούλας.
Για το ίδιο θέμα είχε υποβληθεί αναφορά ενώπιον του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προκειμένου να διενεργήσει διοικητική έρευνα.
Η κ. Σορώτου – Τσανάκη σύμφωνα με την αναφορά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο εκλογικός νόμος, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στο νησί, αφού ούτε δημότης Κάσου ήταν ούτε μόνιμος κάτοικός της.
Ο σύζυγός της, κ. Βασίλειος Τσανάκης, ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία, φέρεται να διαθέτει εξοχική κατοικία στο νησί της Λέρου.
Καταγγέλθηκε ότι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κάσου, είχε παγώσει την έκδοση της επίμαχης βεβαίωσης και με τηλεφωνική παρέμβασή του είχε θέσει προ των ευθυνών του, τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο Λέρου.
Κατά την προεκλογική περίοδο (7 Μαΐου 2014), ο δημοσιογράφος απέστειλε έγγραφο ερώτημα προς τον Δήμο Λέρου, κοινοποιώντας συγχρόνως την επιστολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Το ερώτημά του αφορούσε στη νόμιμη ή μη χορήγηση βεβαίωσης περί μονίμου διαμονής του ζεύγους Τσανάκη στη Λέρο και έλαβε απάντηση ότι καλώς είχε εκδοθεί η επίμαχη βεβαίωση.
Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην πορεία και ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε μόλις πρόσφατα την αρχειοθέτηση της καταγγελίας του με νέα ανάρτησή του μετά από ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου τονίζοντας ότι το αβάσιμο της καταγγελίας του τεκμαίρεται από το γεγονός ότι υπάρχει λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του συζύγου της δημάρχου στο νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου