Τοπικές Ειδήσεις

Η ΔΕΥΑ Ρόδου θα τροφοδοτήσει με νερό τα άνυδρα νησιά

Tην υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΙΝΠ), για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.
Αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η προμήθεια έως 19.000 κ.μ, πόσιμου νερού από την ΔΕΥΑΡ, προκειμένου αυτό να φορτωθεί σε υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σταδιακά κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Απρίλιο έως και το τέλος Οκτωβρίου 2022, με σκοπό την μεταφορά του σε άνυδρα νησιά και ειδικότερα στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης, στην Πάτμο (περιοχή Γροίκος), στη Μεγίστη, στο Μαράθι, ή και σε άλλα νησιά (εάν απαιτηθεί), λόγω λειψυδρίας, βλαβών ή άλλων εκτάκτων αναγκών.
Ο προϋπολογισμός της προμήθειας, στην οποία αφορά η παρούσα σύμβαση μπορεί να ανέλθει συνολικά μέχρι του ποσού των 29.450 € πλέον ΦΠΑ 9%,.
Για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των άνυδρων νησιών ειδικά την περίοδο του θέρους λόγω του τουρισμού, οι ανάγκες σε πόσιμο νερό αυξάνονται κατακόρυφα, τα υδροδοτικά συστήματα των νησιών δέχονται υψηλές πιέσεις, φθάνοντας αλλά και ξεπερνώντας μερικές φορές τα όρια σχεδιασμού τους, καταλήγοντας να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση.
Προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες (βλάβες μονάδων αφαλάτωσης, υφαλμύρωση γεωτρήσεων, φυσικές καταστροφές κλπ).
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής (ΓΓΑΙΝΠ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιεί έκτακτα και επείγοντα αιτήματα μεταφοράς πόσιμου νερού στα νησιά του Αιγαίου, λόγω λειψυδρίας, βλαβών είτε άλλων εκτάκτων αναγκών, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις έλλειψης νερού εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου