Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει την 6η Μαΐου 2019 ένας Θεσσαλονικιός, κάτοικος Κω, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού στρατιωτικού.
Την 1η Ιανουαρίου 2011 και περί ώρα 06:30, το θύμα, εξερχόταν από νυκτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζε και κατευθυνόταν προς την πλατεία Ελευθερίας στην Κω, όπου είχε σταθμεύσει το όχημά της, όταν ξαφνικά άγνωστος σε αυτήν άντρας, τον οποίο αναγνώρισε αργότερα ανεπιφύλακτα ως τον δράστη και νυν κατηγορούμενο της εις βάρος της τελεσθείσας πράξης, την άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε παρά τη θέλησή της σε κοντινό σκοτεινό στενό, απειλώντας την, ότι, εάν φωνάξει θα την σκοτώσει.
Εκεί την προέτρεψε να του κάνει στοματικό έρωτα, ενώ παράλληλα ο ίδιος είχε αφαιρέσει το παντελόνι και το εσώρουχό του, εκθέτοντας τα γεννητικά του όργανα.
Το θύμα αρνήθηκε, εκδηλώνοντας, έτσι, την αντίθετη βούλησή της, σε αυτό που της ζητούσε ο κατηγορούμενος και τότε εκείνος άρχισε να την χτυπάει παρατεταμένα στο κεφάλι, λέγοντάς της, ότι, αν δεν θέλει να το κάνει η ίδια θα τη βιάσει αυτός.
Ενώ το θύμα αντιστεκόταν σθεναρά, φωνάζοντας και υποδεικνύοντάς του να σταματήσει, χτυπώντας τον με τα πόδια και τα χέρια της, ο κατηγορούμενος άνοιξε τα κουμπιά του σακακιού της, της έσκισε το καλτσόν, άνοιξε το φόρεμά της, την ακινητοποίησε με τα χέρια και τη φίλησε δύο φορές, ώσπου κάποια στιγμή αυτή τον απώθησε και άρχισε να τρέχει.
Ο κατηγορούμενος την πρόλαβε όμως και την έσπρωξε σ’ ένα αυτοκίνητο, ενώ εκείνη καλούσε σε βοήθεια.
Από τις φωνές της και τη φασαρία, τους αντιλήφθηκαν κάποιοι γείτονες, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, καθώς και μία περαστική παρέα, οι οποίοι άρχισαν να τον επιπλήττουν.
Ένας περαστικός δε τον αναγνώρισε, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να τραπεί σε φυγή, φοβούμενος τη σύλληψη.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος συνομολογεί τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως, ισχυριζόμενος, όμως, ότι ο ίδιος τελούσε υπό την επήρεια μέθης και συγκεκριμένα ότι είχε καταναλώσει 6-7 μπύρες, κάτι, που, ωστόσο, αναιρείται από τη ψύχραιμη στάση, που αυτός επέδειξε, όταν έγινε αντιληπτός από τους γείτονες, ισχυριζόμενος, ότι η παθούσα “είναι κοπέλα του” και ότι απλά μαλώνουν, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλύψει την τελεσθείσα υπ’ αυτού αξιόποινη πράξη.
Μόλις δε συνειδητοποίησε ότι τον αναγνώρισε κάποιος περαστικός και προς αποφυγή της ενδεχόμενης σύλληψής του, διέφυγε.
Διενεργήθηκε εξάλλου κατόπιν αιτήματός του, έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, από την οποία προέκυψε ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.
Η χρήση, άλλωστε, βίας, εις βάρος της γυναίκας, προκειμένου να επιτευχθεί η πράξη του βιασμού επιβεβαιώνεται από ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορά δεξιάς μετωπιαίας χώρας, αριστερού ζυγωματικού τόξου, μώλωπα – ερυθρότητα πρόσθιας τραχηλικής χώρας, μικρό αιμάτωμα αριστερού οφθαλμού, ψηλαφητό αιμάτωμα τριχωτού κεφαλής ινιακής χώρας και εκδορά – μώλωπα ραχιαίας δεξιάς άκρας χειρός, ήτοι κακώσεις συμβατές εξαναγκασμού και ακινητοποιήσεως.

-Για απόπειρα βιασμού και παράνομη είσοδο στη χώρα κατηγορείται ένας Αλβανός, που θα δικαστεί την ίδια ημέρα.
Φέρεται ότι την 14η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 03.30 πλησίον του καταστήματος «tony ‘ s cuisine» στην Κω επιτέθηκε σε μια Αγγλίδα κι αφού έσφιξε με τα χέρια του το σώμα της, την έσπρωξε σε μία γωνία και άρχισε να τη χαϊδεύει σε ολόκληρο το σώμα και στο στήθος.
Ακολούθως προσπάθησε να της αφαιρέσει τα ρούχα με σκοπό την επίτευξη εξώγαμης συνουσίας και την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του, παρά τη θέλησή της.
Η πράξη του όμως δεν ολοκληρώθηκε διότι η Αγγλίδα κατάφερε, μετά από πάλη, να του ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια, φοβούμενος δε να μη γίνει αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή.
Ο ίδιος την 19η Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 04.00 πλησίον του μπαρ «cross roads» επιτέθηκε σε άλλη Αγγλίδα. Βγάζοντας έξω από το παντελόνι του το γεννητικό του μόριο φέρεται να την άρπαξε από το λαιμό ακινητοποιώντας την, να την έσπρωξε σε ένα τοίχο και να κατέβασε τη φούστα της με σκοπό την επίτευξη εξώγαμης συνουσίας.
Η πράξη του όμως δεν ολοκληρώθηκε, διότι η Αγγλίδα κατάφερε να του ξεφύγει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ