Σε ειδική εκκαθάριση ζητούν δύο Τράπεζες να υπαχθεί η ξενοδοχειακή αλυσίδα Κυπριώτης, που διαθέτει στην Κω πέντε ξενοδοχεία, αλλά δεν ανταποκρίνεται σύμφωνα με τους πιστωτές στις δανειακές της υποχρεώσεις.
Χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω συζητήθηκε, μετά από αναβολή, η αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4307/2014 της Γ. Κυπριώτη καί Υιοί ΑΕ, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσαν στα τέλη Δεκεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank.
Μάλιστα, οι δυο τράπεζες, ως ο νόμος ορίζει, έχουν προτείνει και συγκεκριμένο ειδικό εκκαθαριστή.
Παρέμβαση στην υπόθεση άσκησε ο ΕΦΚΑ, ζητώντας την απόρριψη της αίτησης.
Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν η διοίκηση της Κυπριώτης είχε διαψεύσει με σχετικές ανακοινώσεις δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία να μην ανταποκρίνεται στην εκπλήρωση των δανειακών της υποχρεώσεων.
Ωστόσο, παρά τις διαψεύσεις, οι δυο τράπεζες με τον πλέον επίσημο τρόπο ζητούν από το τέλος του 2017 και συγκεκριμένα απο 20-12-2017 την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Η ξενοδοχειακή αλυσίδα της οικογένειας Κυπριώτη διαθέτει πέντε ξενοδοχεία και συγκεκριμένα τα Kipriotis Village, Hippocrates Palace, Panorama, Kos Bay View και Kipriotis Maris, όπως αναφέρονται στην τελευταία δημοσιευμένη έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, που αφορά στη χρήση 2014.
Ουσιαστικά και για την αλυσίδα Κυπριώτης ακολουθείται το επιτυχημένο μοντέλο της ειδικής εκκαθάρισης που υλοποιήθηκε πρόσφατα στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Lakitira της Κω, για την οποία την προηγούμενη εβδομάδα στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το τίμημα αγοράς της να φθάσει στα 62,9 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση της Lakitira, η πιστώτρια τράπεζα, η Eurobank, πούλησε τις εξασφαλίσεις της, με premium της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ. Πέρα από το σημαντικό γεγονός ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που απασχολεί 600 εργαζόμενους, διασώθηκε και δεν έχασε τη σεζόν, η επιτυχημένη έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας (αποκτήθηκε από την αλυσίδα Atlantica) κατέδειξε ότι τα ελληνικά assets και τα ενέχυρα των τραπεζών έχουν αξία και αναμένεται να συγκεντρώσουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανάλογες τιμές.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ