Ειδήσεις

Δ. Ε. Υ. Α. Ρ. : “Τις Πταίει ;” – απάντηση σε μηνυτήρια αναφορά

Ο πολίτης που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ρόδου για τη μη υδροδότηση του επενδυτικού του έργου “ΞΕΧΑΣΕ” να αναφέρει ότι δεν αποδέχθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, κόστος που καλείται ο ίδιος να πληρώσει βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού της ΔΕΥΑΡ για την ικανοποίηση του αιτήματος του, επειδή το ακίνητο ευρίσκεται σε «αγροτική ή δασική» έκταση, 2 χιλιόμετρα μακριά από το πλησιέστερο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ.

Η εταιρία είναι διατεθειμένη, θέλοντας να βοηθήσει τους επενδυτές και τα σχέδια τους, να διακανονίσει τέτοιες χρηματικές απαιτήσεις μέχρι και σε 40 δόσεις.

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κανονισμό δικτύου ύδρευσης (ΑΔΑ45Ψ0ΟΡ1Ι-31Ν) Άρθρο 9 , Η ΔΕΥΑΡ αναλαμβάνει την σύνδεση των εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων ύδρευσης του ακινήτου του υδρολήπτη με το δίκτυο ύδρευσης για την παροχή πόσιμου νερού, με την ακόλουθη διαδικασία:

«Για τη σύνδεση απαιτείται αίτηση προς τη ΔΕΥΑΡ σε ειδικό έντυπο που χορηγήστε στο ενδιαφερόμενο συνοδευόμενη από τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού καλείται ο ενδιαφερόμενος να προκαταβάλει τη δαπάνη για σύνδεση .

Εάν ο αιτών δεν προσέλθει να εξοφλήσει την προϋπολογιζόμενη δαπάνη σε χρονικό διάστημα έξι ( 6 ) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης της, θεωρείται ότι επιθυμεί την ακύρωση της αίτησης του και αυτή τίθεται στο αρχείο.

Μετά την πάροδο του εξαμήνου απαιτείται νέα αίτηση για τη σύνδεση του ακινήτου».

Άρθρο 11 παρ 5 «Σύνδεση Ακινήτων εκτός σχεδίου»

Στην περίπτωση που δεν διέρχεται αγωγός διανομής της ΔΕΥΑΡ μπροστά από το ακίνητο, γίνεται επέκταση του δικτύου με ευθύνη και δαπάνες του ιδιοκτήτη μετά από αίτηση του και σχετική έγκριση του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ και την αποδοχή της δαπάνης από τον αιτούντα.

Η δαπάνη καταβάλλεται εφ άπαξ.

Η μελέτη και η επίβλεψη της επέκτασης βαρύνει και γίνεται από τη ΔΕΥΑΡ.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο γραπτό και ηλεκτρονικό, Η ΔΕΥΑΡ αυτοβούλως θα καταθέσει ενημερωτικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Ρόδου την ερχόμενη εβδομάδα για τη διαδικασία και το κόστος συνδέσεων με το δίκτυο ύδρευσης, ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης .

Δημήτριος Ν. ΤΣΙΚΚΗΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Δ.Ε.Υ.Α. ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου