Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει σήμερα η δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου, σε σχέση με 20 ημέρες πριν που ο κορωνοϊός είχε προσβάλει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ατόμων, γλιτώνοντας στο… παρά πέντε το τοπικό lockdown.
Οι εντατικοί έλεγχοι, η εφαρμογή των μέτρων αλλά και η προοπτική της αυστηρής καραντίνας ήταν οι καταλυτικοί παράγοντες που έβαλαν… φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού στον Αρχάγγελο, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της περιοχής.
Με δηλώσεις του στη «δ» ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας κ. Νίκος Διμέλης, ανέφερε ότι δεν έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα στο νησί και προχθές, τελείωσε η περίοδος της υποχρεωτικής καραντίνας του τελευταίου κρούσματος κορωνοϊού.
«Οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου έχουν συνειδητοποιήσει ότι το μόνο όπλο ανάσχεσης του κορωνοϊού είναι η εφαρμογή των μέτρων και έχουν πειθαρχήσει. Ολοι έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα γι αυτό και μετά τις 20.00 το βράδυ η κυκλοφορία είναι περιορισμένη και η εικόνα της περιοχής δεν έχει καμία σχέση με την προ των εορτών περίοδο. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να τηρηθούν τα μέτρα και να μην εφησυχάσουμε με την τωρινή εικόνα και την απουσία νέων κρουσμάτων. Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα για να κρατήσουμε “καθαρή” την περιοχή του Αρχαγγέλου ώστε να μην χρειαστεί να διαχειριστούμε ξανά καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες», δήλωσε στη «δ» ο κ. Ν. Διμέλης.
Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είχε χτυπήσει «κόκκινο», γι αυτό και εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι. Ακόμα και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού κυκλοφορούσαν… ελεύθερα χωρίς κανένα μέτρο και χωρίς κανένα περιορισμό, με αποτέλεσμα η διασπορά του ιού να είναι διευρυμένη και να προκαλεί φόβο και ανησυχία.
Πλέον η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη εικόνα.
Κανένα κρούσμα
στα σχολεία της Ρόδου
Ομαλά συνεχίζονται τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Ρόδου σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Δωδεκανήσου κ. Χ.Ψαρά. Όπως δήλωσε στη «δ», δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα ανάμεσα στους μαθητές της Ρόδου, ούτε και σε άλλα νησιά του νομού πλην της Καλύμνου όπου ισχύει το τοπικό lockdown. Όπως είπε στη «δ», κ. Χ. Ψαράς, πήρε απόφαση να κλείσει το 2ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου διότι μαθητής βρέθηκε θετικός σε covid-19. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει στις 25 Ιανουαρίου 2021. Να σημειωθεί ότι στο νησί της Καλύμνου έκλεισε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ καθώς εκπαιδεύτρια του Κέντρου βρέθηκε θετική στον ιό.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο της Ρόδου
Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκαν χθες οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπως δήλωσε στη «δ» ο διοικητής κ. Γρηγόρης Ρουμάνης. Οι ρυθμοί εμβολιασμού ήταν ικανοποιητικοί και χθες στο νοσοκομείο της Ρόδου χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα και με όσους είχαν δηλώσει διαθεσιμότητα να παρουσιάζονται κανονικά για να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον κ. Γρ. Ρουμάνη η διαδικασία της πρώτης φάσης του εμβολιασμού θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Παρασκευή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση κατά την οποία θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών ιατρών και των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ