Ενώπιον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσέφυγε ένας κάτοικος της ακριτικής Ψερίμου με καταγγελία για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του νησιού από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί και μάλιστα σε σημείο που λειτουργεί η μονάδα υδροδότησης του νησιού!!
Στην καταγγελία που συνοδεύεται από πλήθος υπογραφών αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
‏Από το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, την Ψέριμο, σας χαιρετάμε και σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία.
‏Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε και σε εσάς για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας λόγω ενός πολύ σημαντικού προβλήματος το οποίο απειλεί την υγεία των τριάντα μόνιμων κατοίκων του νησιού καθώς και των επισκεπτών του από την Κάλυμνο.
‏Το πρόβλημα αφορά στον μεγάλο όγκο σκουπιδιών που έχει μαζευτεί στο νησί και κοντεύει να μας πνίξει. Είναι τοποθετημένα σε μια πρόχειρη χωματερή κοντά στα σπίτια μας περιμαντρωμένη με σύρμα, η οποία έχει ξεχειλίσει μη μπορώντας ο υπεύθυνος των σκουπιδιών του νησιού να τοποθετήσει άλλα σκουπίδια στον χώρο αυτό.
‏Έχοντας λοιπόν ξεχειλίσει οι λιγοστοί κάδοι που βρίσκονται στις αυλές μας, κάθε βράδυ τα κατσίκια και τα πρόβατα πάνε και τρώνε τα σκουπίδια από τις σακούλες.
‏Ακόμα ένα σημαντικό θέμα είναι το γεγονός ότι η χωματερή αυτή βρίσκεται 50 μέτρα δίπλα στην μοναδική τρύπα γεώτρησης του νησιού από την οποία πίνουμε νερό. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία μας.
‏Η ποσότητα των σκουπιδιών που έχει μαζευτεί είναι τεράστια, περίπου 50 μεγάλα φορτηγά και αυτό γιατί πριν 6 μήνες πήραν ΜΟΝΟ 4 φορτηγά σκουπίδια και τα μετέφεραν στην Κάλυμνο αλλά έκτοτε τίποτα.
‏Μαζί με αυτή την επιστολή σας στέλνουμε και φωτογραφικό υλικό και σας παρακαλούμε να βρεθεί μια λύση άμεσα πριν αρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν και αρχίσουν να έρχονται τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να φτάνουν τους χίλιους κάθε μέρα.
‏Είμαστε όλοι απελπισμένοι με αυτή την κατάσταση διότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του νησιού και στο οποίο εδώ και πολλά χρόνια δεν βρίσκεται λύση, απειλώντας μας με αρρώστιες από τα χιλιάδες ποντίκια που έφτασαν στα σπίτια μας.
‏Σας ευχαριστούμε όλοι οι κάτοικοι και ευχόμαστε να βρεθεί μια λύση άμεσα.

Με εκτίμηση
ΑΡΒΥΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ