Την αγανάκτησή του για την έλλειψη γιατρών στην Κάσο, εκφράζει ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Ερωτόκριτος.

«Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές λύσεις και με μετακινήσεις γιατρών από Κάρπαθο και Ρόδο, οι οποίοι δεν μένουν στο νησί πέραν της εβδομάδας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, τονίζοντας ότι προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να είναι τα μικρά νησιά και οι δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτο μέσα στις συγκυρίες που ζούμε να επιστρέφουμε πίσω πολλές δεκαετίες, που υπήρχε και τότε η έλλειψη γιατρών στο νησί ή η πλημμελής εξυπηρέτηση που άπτεται του μεγαλύτερου αγαθού του ανθρώπου, αυτό της
Υγείας.
Μετά τις συνεχείς αφιξο – αναχωρήσεις γιατρών οι οποίοι δεν παραμένουν στο νησί πέραν της εβδομάδας, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές λύσεις και με μετακινήσεις γιατρών από την Κάρπαθο και τη Ρόδο.
Παρά τα κίνητρα που πρόσφατα θέσπισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για να προσελκύσει γιατρούς ειδικότητας, δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση μέχρι σήμερα .

Εμείς εμμένουμε στη θέση μας ότι στις επικείμενες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα μικρά νησιά και οι δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές. Είναι εξάλλου κατοχυρωμένη συνταγματικά η
νησιωτικότητα .

Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συνεδριάσει η επιτροπή υγείας του Δήμου μας και θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία πολιτών, για να παρθούν αποφάσεις, να προγραμματιστούν ενέργειες και για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν».

. πηγή ert.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ