Στις 1.320.000 ανήλθαν οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν και οι δικαιούχοι θα δουν την ερχόμενη Παρασκευή να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 553 ευρώ ενώ να πούμε ότι το συνολικό ποσό που απαιτείται για την πληρωμή του μερίσματος ανέρχεται σε 730 εκατομμύρια ευρώ,10 εκατομμύρια περισσότερα από τα 720 που η κυβέρνηση σχεδίαζε να διανείμει.

Από εδώ και πέρα, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στα συναρμόδια υπουργεία για τους ποιους θα αφορά η δεύτερη ευκαιρία που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ,από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγοντας ξανά την πλατφόρμα για να διορθωθούν οι αστοχίες που έχουν καταγραφεί.

Τότε θα κληθούν να υποβάλουν νέα αίτηση κάποιοι εν δυνάμει δικαιούχοι που είτε αποκλείστηκαν λόγω λάθους ,είτε δεν πληρούσαν κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μην ισχύει η προϋπόθεση να έχουν ένα μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.

Επίσης, όσοι πιάστηκαν στα τεκμήρια ,δηλώνοντας κατά λάθος τα δίδακτρα των φροντιστηρίων στον κωδικό των ιδιωτικών σχολείων,θα έχουν τη δυνατότητα να ξανακάνουν αίτηση. Αναμένεται η σχετική απόφαση να συμπεριλάβει και όσους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λύσουν τα προβλήματα με τον ΑΜΚΑ τους και δεν έχουν εξασφαλίσει συναίνεση από φιλοξενούμενους. Για όλους αυτούς θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει δεύτερη, συμπληρωματική πληρωμή το αργότερο έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Πηγή: enikonomia.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ