Μπορεί το διετές πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού μέσω Τουρκίας να έχει λήξει από πέρυσι, εξακολουθεί όμως να υφίσταται έντονο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα πακέτα.
Χθες αφίχθη στη Ρόδο μέσω Τουρκίας ένα πολυμελές γκρουπ δυτικοευρωπαίων τουριστών (στην πλειοψηφία τους Γερμανοί) οι οποίοι θα παραμείνουν για ένα διήμερο στο νησί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για μία έκτακτη άφιξη, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τουριστικό οργανισμό για συνδυαστικό πακέτο διακοπών σε Τουρκία και Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου άνοιξε το δρόμο για το χειμερινό τουρισμό στη Ρόδο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και στοχευμένες ενέργειες, το νησί της Ρόδου δέχθηκε περισσότερους από 70.000 τουρίστες από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 και από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2016.
Επρόκειτο για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν που συνδύαζε διακοπές στα παράλια της Τουρκίας και στη Ρόδο. Το εν λόγω πακέτο απευθυνόταν κυρίως σε δυτικοευρωπαίους, οι οποίοι επισκέπτονταν το νησί μας δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου έφθαναν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν). Η παρουσία των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Ρόδου
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αξιοποιήθηκε ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτέλεσε προφανώς καινοτομία και που δημιούργησε σοβαρές προοπτικές για να μετατραπεί η Ρόδος σε έναν προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τη «νεκρά» τουριστική περίοδο.
Λόγω των εξελίξεων στη γειτονική Τουρκία και καθώς παρουσιάστηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα με τις θεωρήσεις εισόδου στο λιμάνι, το πρόγραμμα δεν συνεχίστηκε. Τουριστικοί πράκτορες επιβεβαιώνουν όμως ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την άφιξη ξένων τουριστών μέσω της Τουρκίας κατά τη χειμερινή περίοδο.
Συγκεκριμένα, για την προοπτική της ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού μέσω της Τουρκίας, ο τουριστικός πράκτορας, κ. Μανώλης Σαββιού αναφέρει: «Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έχουμε όπως πέρυσι τακτικές αφίξεις τουριστών μέσω της Τουρκίας. Είχαμε την Τρίτη μία έκτακτη άφιξη ενός γκρουπ ξένων επισκεπτών. Ενδεχομένως να έχουμε και κάποιες άλλες αφίξεις το επόμενο διάστημα. Αυτό που ισχύει με βεβαιότητα, είναι το ενδιαφέρον για τη συνέχιση αυτού του προγράμματος χειμερινού τουρισμού μέσω της Τουρκίας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο έχει δοκιμαστεί και που όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να πετύχει. Τα τελευταία χρόνια είχαμε δεχθεί αρκετό κόσμο τη χειμερινή περίοδο μέσω της Τουρκίας και προφανώς θα μπορούσε να έχει κάποια εξέλιξη όλη αυτή η προσπάθεια».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ