Ειδήσεις

Ελενα Κουντουρά: “Το μέλλον της Ελλάδας είναι στον Τουρισμό”

Έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Τουρισμού, το χαρτοφυλάκιο του οποίου ανέλαβε υπό αντίξοες συνθήκες στο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, η Έλενα Κουντουρά έχει να επιδείξει μία άκρως θετική, κατά κοινή ομολογία, θητεία.

Τουριστικό «άνοιγμα» νέων, αναπτυσσόμενων αγορών και διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων και κατά τη διάρκεια του Xειμώνα από αυτές τις αγορές, επεκτάσεις κορυφαίων ξενοδοχειακών αλυσίδων και τουριστικών οργανισμών στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και μία πρώτη, επιτυχημένη προσπάθεια, ουσιαστικής, επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Αλλά και ένα πλούσιο νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο, με το οποίο επιλύονται χρόνια προβλήματα και αγκυλώσεις στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς, είναι κάποια μόνο από τα κομμάτια του παζλ, τα οποία προστίθονται στο έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού, επί ημερών της Έλενας Κουντουρά και αποδεικνύουν και στην πράξη την επιτυχημένη θητεία της.

Επικοινωνιακή η ίδια, εξωστρεφής και με τον αέρα της κοσμοπολίτισσας και παράλληλα μεθοδική, συνεπής στις προτάσεις και τους στόχους της και αληθινή αγωνίστρια, η υπουργός Τουρισμού άνοιξε τις πόρτες της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές και κατάφερε ο Τουρισμός να στηρίξει ουσιαστικά την εθνική μας οικονομία, στα πιο δύσκολα χρόνια της πολυετούς κρίσης.

Σημαντικό επίτευγμά της η επαναπροσέγγιση των tour operators, μετά από μία «δύσκολη περίοδο» λόγω της αφερεγγυότητας του ελληνικού Δημοσίου, που έχει καταλήξει η Ελλάδα να έχει γίνει το αγαπημένο «παιδί» τους. Η κα. Κουντουρά, μίλησε σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Χ&Τ» και με λίγη «γκρίνια» για τις πολλές ερωτήσεις.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου