Ειδήσεις

Της… Συγγρού στη ΝΔ- Eπικοί διάλογοι

‘Ετριξαν τα τζάμια στα γραφεία που συνεδρίαζε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να καταλήξει στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην εκλογή αρχηγού, όταν εισήλθε οργισμένος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

« Πάμε να φύγουμε, δεν θα συμμετέχουμε στην γελοιοποίηση της διαδικασίας» είπε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του στην ΚΕΦΕ Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Ο μετέχων στην συνεδρίαση διευθυντής του κόμματος Κώστας Τζιμάρας άρχισε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες να διαμαρτύρεται προκαλώντας την έκρηξη και τα…γαλλικά του κ. Μεϊμαράκη.

«Λαμόγιο…. Γ… το μ… της μ… σου» φώναξε στον Τζιμάρα ο Β. Μεϊμαράκης και συνέχισε σε έξαλλη κατάσταση « αρχ…, μ…πανο».

Οταν δε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος – είναι ούτως ή άλλως κόκκινο πανί – προσπάθησε να παρέμβει ο κ. Μεϊμαράκης τον έκοψε « εσύ τι μιλάς ρε μ@λ@κ@;»

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία της ανεξέλεγκτης οργής του Β. Μεϊμαράκη είναι η επιλογή της εταιρίας που θα διενεργήσει τις εκλογές για το νέο πρόεδρο.

Η πλευρά του καταλογίζει σε Παπαμιμίκο και Τζιμάρα μεθόδευση και αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή της εταιρίας με διπλό στόχο και οικονομικό όφελος και χειραγώγηση της εκλογής.

Είχε προϊδεάσει για την έκρηξη

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν θα συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης προϊδεάζοντας τους δημοσιογράφους για όσα ακολούθησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΚΕΦΕ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προειδοποίησε πως αν η ΚΕΦΕ μετά απ όλα αυτά λάβει σήμερα απόφαση εκείνος θα την θεωρήσει και θα την καταγγείλει ως διαβλητή.

Και γνωστοποίησε πως ο εκπρόσωπος του στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο και παρά την εισήγηση του πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη και του Φίλιππου Ταυρή ( στελεχών που πρόσκεινται στον Β. Μεϊμαράκη) να συνεχιστεί την Τετάρτη άρχισε και πάλι με παρόντα τα 9 από τα 17 μέλη της.

Πρώτος αποχώρησε ο Γιάννης Τραγάκης που μετέχει με την ιδιότητα αρχαιότερου βουλευτή της ΝΔ στην Κ.Ο και ακολούθησαν οι κ. Ιωαννίδης, Ταυρής, Δασκαλάκης, Κόκαλης που στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη.

Βολές κατά Μεϊμαράκη από την εκπρόσωπο του Τζιτζικώστα

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου χαρακτήρισε μη ελεγχόμενο το ξέσπασμα Μεϊμαράκη.

«Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις» είπε η κ. Ασημακόπουλου.

Κ. Μητσοτάκης:Λάθος & αντιδεοντολογική η παρέμβαση Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του χαρακτηρίζει εσφαλμένη και αντιδεοντολογική την παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη σημερινή διαδικασία της ΚΕΦΕ.

«Ωστόσο κάνω έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μου να αφήσουμε την ΚΕΦΕ να ολοκληρώσει το έργο της και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλους», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει η ΝΔ στην κοινωνία.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους σημείωσε πως «προτού συμβεί το περιστατικό» είχε υπάρξει συμφωνία στο θέμα του διαγωνισμού την Πέμπτη να ανοίξουν οι προσφορές.

«Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Γεωργιάδης: Πριν το περιστατικό είχαμε συμφωνήσει σε όλα

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης σε νεώτερη δήλωση του άφησε αιχμές κατά του κ. Μεϊμαράκη χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο γενικός διευθυντής κατά του μεταβατικού προέδρου

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας σε δήλωση του κατήγγειλε τον Β. Μεϊμαράκη για αναίτια, υβριστική επίθεση απειλώντας ακόμη και με μήνυση.

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου» αναφέρει ο Κώστας Τζιμάρας.

Τι αποφάσισε η… μισή ΚΕΦΕ

Η γεμάτη εντάσεις και καυγάδες συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Λ.Συγγρού ολοκληρώθηκε με παρόντα τα 9 από τα 17 μέλη και με πλειοψηφία 7-1 αποφάσισε να στηθούν 1300 κάλπες σε 900 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα και οι εκλογείς να καταβάλλουν αντίτιμο 3 ευρώ. Αποφάσισε ακόμη την ερχόμενη Πέμπτη να προχωρήσει η αποσφράγιση των προσφορών των εταιριών που θα αναλάβουν τα διαδικαστικά των εκλογών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Η απόφαση με δεδομένες τις προειδοποιήσεις Μεϊμαράκη ότι θα την εκλάβει ως «διαβλητή»,καθώς είχαν αποχωρήσει όλοι οι εκπρόσωποί του ,είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει και νέο γύρο καυγάδων.

‘Ολες οι δηλώσεις και το παρασκήνιο πριν την επεισοδιακή συνεδρίαση

Και βολές Κυριάκου Μητσοτάκη για μεθοδεύεις της ΚΕΦΕ.

Πριν από την έναρξη της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς για την διαδικασία που προκρίνεται από την ΚΕΦΕ.

«Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πρόσθετε και κάλεσε την ΚΕΦΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της»

Τζιτζικώστας: Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009.Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε» είχε αναφέρει νωρίτερα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δήλωσή του.

Γεωργιάδης: Κανείς διαχωρισμός σε παλιά και νέα στελέχη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσή του συντάσσεται με τη θέση του Κ.Μητσοτάκη να μην υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009.

«Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία» ανέφερε ενώ διαφωνεί ριζικά με την αύξηση του αντιτίμου για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου