Ειδήσεις

Διεθνής συνεργασία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων των Μούγλων

Το ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου έχει υπογράψει πρωτόκολλο με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας – Τμ. Μούγλων με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικής, επαγγελματικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών τους.

Μια φορά ετησίως πραγματοποιείται εναλλάξ μια τεχνική συνάντηση στα όρια αρμοδιότητας ενός εκ των δύο πλευρών. Φέτος η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στην πόλη Φετιγιέ (Fethiye) της Τουρκίας από 17 – 19 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της συνάντησης προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι με 4 τετραμελείς μικτές ομάδες οι οποίες θα επεξεργαστούν θέματα που προτάθηκαν από τον Δήμο της Φετιγιέ.

2. Εργαστήρι κινηματογραφικού ντοκυμαντέρ από μια μικτή τετραμελή ομάδα, με την καθοδήγηση Τούρκου σκηνοθέτη, η οποία θα ασχοληθεί με την παραγωγή ενός κινηματογραφικού ντοκυμαντέρ.

Η Ελληνική αποστολή που μετέχει στα εργαστήρια αναχώρησε από τη Ρόδο την Πέμπτη 9/10/2014 με επικεφαλής της ομάδας τον αρχιτέκτονα Παπαθεοδώρου Πάρι. Οι συμμετέχοντες από πλευράς ΤΕΕ- Τμ/ Δωδ/σου στις ομάδες που δημιουργήθηκαν έχουν ως εξής:

Mετατροπή υφισταμένων κτιρίων σε αρχείο για την ιστορία Λιβισιού:
Σάββας Αυγερινού – Σέργιος Στριγκλόγιαννης
Βελτίωση της εμπορικής οδού Dispanser:
Θεοδώρα Γαλάζιου – Γιάννης Μαρουλλάκης, Τριαντaφύλλα Ευαγγελία
Αναμόρφωση πλατείας στον οικισμό Hişarönü:
Σάρα Τσουβαλά – Ειρήνη Φραντζή
Ανάδειξη τρόπου πρόσβασης στον Λυκιακό «τάφο του Αμύντα»:
Κατερίνα Κάζα – Βασιλική Μαυρικάκη
Στο εργαστήριο ντοκυμαντέρ συμμετέχουν οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής:
Νεκτάριος Ροδίτης και Μάνος Χατζηκαντής

3. Την Παρασκευή 17/10 θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Φετιγιέ οι εναρκτήριες ομιλίες, οι παρουσιάσεις των εργασιών του Αρχιτεκτονικού Εργαστηρίου και τα εγκαίνια της έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου. Στην έκθεση Αρχιτεκτονικού έργου μετέχουν αρχιτέκτονες από τα Δωδεκάνησα και τα Μούγλα

4. Το Σάββατο 18/10 θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο με θέμα :
«Αρχιτεκτονική και δρόμος» ,με ομιλητές Ακαδημαϊκούς από τις δύο χώρες.
Εισηγήτρια από την πλευρά του ΤΕΕ είναι η αναπ. καθηγήτρια του ΕΜΠ Ρένα Κλαμπατσέα.

5.Την Κυριακή 19/10 εκπαιδευτική εκδρομή στις Λυκιακές αρχαίες πόλεις Ξάνθος και Πάταρα

Η οργανωτική επιτροπή για τη συνάντηση του 2014 απαρτίζεται από τους ακόλουθους αρχιτέκτονες:, Παπαθεοδώρου Πάρι, Παπαϊωάννου Αναστασία , Γαλάζιου θεοδώρα, Μάγο Κυριάκο ,Μαρουλλάκη Γιάννη, Σοφό Μιχάλη και Φραντζή Ειρήνη. Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πιστεύοντας στα πολύπλευρα οφέλη αυτής της δράσης, συνεχίζει την ενεργό στήριξή της.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου,

Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου