Τοπικές Ειδήσεις

Είναι έγκλημα ή όχι ο βιασμός;

Κύριε Δήμαρχε

Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη, για την ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της άποψης και πρότασης την οποία σας καταθέτω.

Αποτελεί προσωπικό βίωμα, που δεν μπορώ να ξεπεράσω, αν και πολλές φορές κατά το παρελθόν το πλήρωσα αρκετά ακριβά.

Εννοώ την δημοσιοποίηση των απόψεων μου.

Θα θυμάστε ότι αρκετές  φορές και εσείς προσωπικά, μου το είχατε επισημάνει.

Παρ’ όλα αυτά κύριε Δήμαρχε επιμένω.

Μετά την δημοσιοποίηση των απόψεων μου, για «το έγκλημα» που προγραμματίζεται στο χώρο της Μαρίνας, είδε την δημοσιότητα ένα κείμενο διακεκριμένου δημοσιογράφου, μέσω του οποίου ο προτεινόμενος βιασμός του χώρου και κατ’ επέκταση της πόλης, χαρακτηριζόταν ως έργο πρωτοποριακό και έργο αναβάθμισης της περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν έχει καμιά σχέση με την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΜΑΡΙΝΑΣ.

Αφορά κύριε Δήμαρχε κατά το κοινώς λεγόμενο,  μια συμφωνία «αρπαχτής».

Θα σας θυμίσω κύριε Δήμαρχε, τις συμφωνίες για την λειτουργία του ΚΑΖΙΝΟΥ.

Διετύπωσα και τότε ευθέως και ευθαρσώς την άποψη μου, ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η είσοδος των μονίμων κατοίκων του νησιού σε καθημερινή βάση,  γιατί αυτό θα ήταν η καταστροφή αρκετών συμπολιτών μας, γεγονός που συνέβη και ότι θα μείωνε τις προσπάθειες των επιχειρηματιών για την προσέλκυση πελατών.

Το τελευταίο θα συμβεί και με την ΜΑΡΙΝΑ, οι νέοι διαχειριστές φράγκο δεν θα θα δώσουν για την βελτίωση της λειτουργίας της ΜΑΡΙΝΑΣ και η μόνη εργώδης προσπάθεια τους θα είναι η κατασκευή των κατοικιών,  που υποψιάζομαι ότι ήδη έχει αρχίσει η προπώληση τους.

Όταν μια κάποια εποχή ήμουν φαντάρος,  άκουγα μια φράση ότι «ο ηγήτορας είναι υπεύθυνος και για αυτό που γίνεται και αυτό που δεν γίνεται».

Να είσαι βέβαιος κύριε Δήμαρχε, ότι δεν σε χρεώνω για λάθη του παρελθόντος και αντιλαμβάνομαι, ότι και τα περιθώρια των αντιδράσεων σου είναι περιορισμένα.

Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.

Ο δρόμος είναι ένας, η άμεσα  δημοσιοποιημένη  αντίδραση σου και πρόταση προς κάθε υπεύθυνο, ότι δεν δέχεσαι την όποια παρέμβαση στον χώρο της ΜΑΡΙΝΑΣ, χωρίς την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και την θετική γνωμοδότηση του, για το περιεχόμενο της προτεινόμενης επένδυσης, το μέγεθος της, τα κτηριοδομικά στοιχεία της, τον ακριβή χώρο που καλύπτουν τα νέα κτίσματα και το πιο ουσιαστικό, ποιες οι δεσμεύσεις των επενδυτών, για την αναβάθμιση των λειτουργιών της ΜΑΡΙΝΑΣ.

Φοβάμαι κ. Δήμαρχε ότι και η παρέμβαση της ΜΑΡΙΝΑΣ στην αναβάθμιση του αποκαλούμενου τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, θα είναι σαν αυτή του ΚΑΖΙΝΟΥ.

Είναι βέβαιο κ. Δήμαρχε ότι ένα από τα αντεπιχειρήματα των επενδυτών,  θα είναι η αναγκαιότητα ύπαρξης καταλυμάτων, για τους λεγόμενους «σκαφάτους».

Είστε άνθρωπος της αγοράς και μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε το έωλο του επιχειρήματος.

Είναι ευκαιρία κ. Δήμαρχε, αν τεθεί το θέμα, να αποτελέσει αυτό μια ευκαιρία και μια πρόκληση, για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Μια βόλτα στο εν λόγω παραλιακό μέτωπο θα σας πείσει, σε όλο το μήκος από τα Σφαγεία « αλήθεια για πόσο ακόμα θα  αφήνουμε το κτίριο να καταστρέφεται» θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μόνο τρία νέα συγκροτήματα κτιρίων, όλα τα υπόλοιπα κτίσματα είναι ερείπια, άλλα ιδιωτικά, άλλα κατασχεμένα από τράπεζες και άλλα Δημόσια.

Η εικόνα είναι αισχρή, είναι εικόνα που δεν ταιριάζει στην πόλη μας, η όλη περιοχή κ. Δήμαρχε λόγω αναγκαιοτήτων που θα εμφανιστούν στο μέλλον, θα διαμορφωθεί, μέσω ιδιωτικών παρεμβάσεων, σε ένα άλλο οικονομικό-εμπορικό κέντρο, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον.

Αν επιθυμούν οι κύριοι νέοι επενδυτές, ας συμβάλουν και αυτοί στην αναβάθμιση της περιοχής και επίλυσης των προβλημάτων φιλοξενίας των «σκαφάτων».

Μια είναι η αλήθεια κ. Δήμαρχε, η όλη πρόταση τους, προϋπήρχε δεν προϋπήρχε, δεν με ενδιαφέρει, τα λεφτά και τα κέρδη για αυτούς, είναι σε αυτή την πρόταση, κτίζουμε πουλάμε, οικονομάμε και το τι θα γίνει με την ΜΑΡΙΝΑ,  ας το δουν οι Ροδίτες όταν εμείς θα την έχουμε κοπανήσει.

Στην πρόταση σας κ. Δήμαρχε δεν θα πρέπει να λησμονήσετε, το τί θα γίνει με ΚΑΡΝΑΓΙΟ.

Φιλικά και εκτίμηση,

Παρασκευας Γιάννης

Ρόδος, 13/8/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου