Πολιτιστικά

«I was sleeping under a jasmine tree» από την Artius Dance Theatre – Παράσταση χορού

Η Artius Dance Theatre παρουσιάζει εκτάκτως την τελευταία της παραγωγή «I was sleeping under a jasmine tree», την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 21:15 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον.

«I was sleeping under a jasmine tree»: ένα αλληγορικό ποίημα πάνω στη διαφορετικότητα στις αντιθέσεις και στον «α-φύσικο» τρόπο ζωής που συνθέτουν το σύγχρονο κοινωνικό τοπίο. Ένας σκηνικός χώρος χωρισμένος στα δυο, που συνεχώς μεταβάλλεται με την χρήση ψηφιακών μέσων, μία σκαλωσιά  που το ύψωμα της  φαίνεται να μην έχει τέλος δεσπόζει στην δεξιά πλευρά της σκηνής, άνθρωποι ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς σε μια αέναη προσπάθεια να ακουμπήσουν ένα ολογραφικό δέντρο που βρίσκεται στα αριστερά της σκηνής – ουτοπική διάσταση – ένα δέντρο που προβάλλεται ως  αρχετυπικό στοιχείο της μητέρας φύσης, της ιδέας του αρχικού κόσμου μιας ειδυλλιακής προοπτικής που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην διαφορετικότητά ως ύψιστη αρχή, θεμελιώδες στοιχείο της φύσης και της ανθρώπινης συνύπαρξης.

…πόσο εύκολο είναι να ακουμπήσει ο άνθρωπος το αρκαδικό ιδεώδες;  έναν επίγειο παράδεισο απόλυτης ελευθέριας, αιώνιας αθωότητας και αρμονικής συνύπαρξης; Οι χορευτές στρέφονται διαρκώς  από την αναζήτηση της αλήθειας στην ωραιότητα του κόσμου και  από την εξιδανικευμένη ειδυλλιακή εικόνα μιας Αρκαδίας στον τραχύ κόσμο της ημέρας.

 

Χορογραφία, Μουσική επιμέλεια, Σκηνογραφία: Μύριαμ Πεκμεστζή

Δραματουργία: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Ψηφιακά μέσα: sick my duck sound&vision

Σχεδιασμός φωτισμού: Πάρης Κατσέλας

Ηχοφωτιστικός εξοπλισμός: Music Spot Sound & Ligtht Equipment

Βίντεο: onedayproduction.

Φωτογραφία: Γιώργος Παγωνάκης

Κουστούμια: Αλεξία Κατσιμπράκη

Κατασκευή σκαλωσιάς: Άγγελος Αγκάς

Κατασκευή πέτρας: sick my duck sound&vision

Ξυλουργός: Πέτρος Καντούνιας

Μακέτα αφίσας: Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Μακέτα προγράμματος: Μιχαήλ Γ. Καβουκλής – mgk.advertising

Βοηθοί Παραγωγής: Γεώργιος Γαλιάτσος, Αθανάσιος  Χατζηιωάννου

 

Χορεύουν:

Χριστίνα Αντωνοπούλου

Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Στεφανία Πατλάκα

Μύριαμ Πεκμεστζή

Αργυρένια Ρούσσου

Βίκυ Φερδεκλή

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, του Διεθνούς Κέντρου Μεταφραστών και Συγγραφέων Ρόδου και της Σχολής Χορού Έλλη Παρασκευά.

 

«I was sleeping under a jasmine tree»

14/07/2021 στις 21:15, στο Κινηματοθέατρον «Ρόδον»

Περιορισμένος Αριθμός θέσεων, Μέγιστος Αριθμός θέσεων 180 άτομα, λόγω COVID ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ με επικαιροποιημένες Οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων σε Ανοικτούς Χώρους.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ Προτεραιότητας ΓΙΑ Κρατήσεις ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6930697719.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, σύντομα, θα διοργανωθεί κινηματογραφική προβολή του έργου στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου