Τοπικές Ειδήσεις

Αλλάζει σελίδα ο όμιλος Euromedica

Αποδεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση εξυγίανσης του ομίλου Euromedica, σηματοδοτώντας αλλαγή σελίδας για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρωτοδικείο, με την απόφασή του, αποδέχεται πλήρως το σχέδιο εξυγίανσης που είχε προσυμφωνήσει η Euromedica με το 68,1% των πιστωτών της, ενώ είχε τη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων στον όμιλο. Επιπρόσθετα, απέρριψε όλες τις παρεμβάσεις εναντίον του σχεδίου.

Έτσι, λύνονται τα χέρια των Farallon και Πειραιώς για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα του επιχειρούμενου turnaround. Στην πράξη, η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, με παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης, προκειμένου ο όμιλος να σταθεί στα πόδια του και να επανέλθει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Ήδη έχουν διενεργηθεί επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ καθώς και προσλήψεις περίπου 35 στελεχών, ενώ διασφαλίστηκε το σύνολο των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (1.100 εργαζόμενοι).

Η εξυγίανση του ομίλου αποτελεί στοίχημα για την Πειραιώς αλλά και την εγχώρια οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς όχι μόνο δεν πούλησε τις απαιτήσεις της από δάνεια της Euromedica στη Farallon, αλλά κίνησε τις διαδικασίες για αλλαγή ελέγχου, μέσω υπαγωγής του ομίλου Axon σε ειδική διαχείριση.

Ταυτόχρονα, η εξυγίανση του ομίλου θα σηματοδοτήσει το πρώτο turnaround τέτοιας έκτασης, σε μια περίοδο που η οικονομία χρειάζεται νέες επενδύσεις και το τραπεζικό σύστημα «καίγεται» για επιτυχείς αναδιαρθρώσεις, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αξιόχρεων επιχειρήσεων.

Ο όμιλος Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διαθέτοντας πανελλαδικό δίκτυο (70 μονάδες σε λειτουργία σε 25 πόλεις). Πέραν των διαγωνιστικών κέντρων διαθέτει κλινικές, μονάδες τεχνητού νεφρού και κέντρα αποκατάστασης.

Πηγή  Euro2day.gr
Χρήστος Κίτσιος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου