ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Βάκη: «Ψευδοθαύμα» κατά τον Κοραή το Άγιο Φως-Δ. Καμμένος: «Ψευδοθαύμα» δεν είναι το Άγιο Φως αλλά η εκλογή ορισμένων βουλευτών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βάκη

Η βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, τρίτη κατά σειρά, υιο­θε­τεί ου­σια­στι­κά τις θέ­σεις Μπα­λα­ού­ρα και λέει: «Όσοι λοι­δο­ρούν τον Μπα­λα­ού­ρα διότι απε­κά­λε­σε πα­γα­νι­στι­κό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανα­τρέ­ξουν στον Κοραή»

Μετά τις δη­λώ­σεις του βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, Μάκη Μπα­λα­ού­ρα, ο οποί­ος χα­ρα­κτή­ρι­σε «πα­γα­νι­στι­κό κα­τά­λοι­πο» το Άγιο Φως, και πα­ρό­μοια το­πο­θέ­τη­ση του συ­να­δέλ­φου του Χρή­στου Κα­ρα­γιαν­νί­δη, μία ακόμη κοι­νο­βου­λευ­τι­κή εκ­πρό­σω­πος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ υιο­θέ­τη­σε, ου­σια­στι­κά την ίδια θέση, πα­ρα­πέ­μπο­ντας μά­λι­στα όσους επι­κρί­νουν τον κ.Μπα­λα­ού­ρα  στον Κοραή.

«Όσοι λοι­δο­ρούν τον Μπα­λα­ού­ρα διότι απε­κά­λε­σε πα­γα­νι­στι­κό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανα­τρέ­ξουν στον Κοραή, ο οποί­ος στα Ατα­κτα, το απο­κα­λεί “ψευ­δο­θαύ­μα” που πι­στεύ­ουν “ολί­γοι ίσως τινές δια μω­ρί­αν και άλλοι δι’ αι­σχρο­κέρ­δειαν”» ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά η κ. Φω­τει­νή Βάκη σε συ­νέ­ντευ­ξή της στην Ημε­ρη­σία.

Η ίδια είχε κα­τα­θέ­σει και ερώ­τη­ση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοι­νού με τον κ. Μπα­λα­ού­ρα.

«Η ερώ­τη­ση εντάσ­σε­ται στον γε­νι­κό­τε­ρο προ­βλη­μα­τι­σμό ως προς το θέμα των σχέ­σε­ων της Εκ­κλη­σί­ας με το Κρά­τος. Στην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ερώ­τη­ση εκ­φρά­ζο­νται επι­φυ­λά­ξεις ως προς τη σκο­πι­μό­τη­τα, ενώ ερω­τώ­νται οι συ­ναρ­μό­διοι υπουρ­γοί και ως προς τις οι­κο­νο­μι­κές δια­στά­σεις της συμ­με­το­χής του κρά­τους σε αυτή τη δια­δι­κα­σία» το­νί­ζει.

Καμ­μέ­νος σε Βάκη: «Ψευ­δο­θαύ­μα» δεν είναι το Άγιο Φως αλλά η εκλο­γή ορι­σμέ­νων βου­λευ­τών

Με ένα αιχ­μη­ρό σχό­λιο απά­ντη­σε ο βου­λευ­τής των ΑΝΕΛ το νέο «χτύ­πη­μα» που έρ­χε­ται από­τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για το Άγιο Φως

Με ένα αιχ­μη­ρό σχό­λιο απά­ντη­σε ο ο κ. Δη­μή­τρης Καμ­μέ­νος το νέο “χτύ­πη­μα” που έρ­χε­ται απο τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για το Άγιο Φως.

Με αφορ­μή δη­λώ­σεις της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής εκ­προ­σώ­που του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Φω­τει­νής Βάκη που χα­ρα­κτή­ρι­σε “ψευ­το­θαύ­μα” το Άγιο Φως, επι­κα­λού­με­νη τον Αδα­μά­ντιο Κοραή, ο κ Καμ­μέ­νος αντα­πα­ντά χα­ρα­κτη­ρί­ζο­ντας “ψευ­το­θαύ­μα” την εκλο­γή όσων πι­στεύ­ουν ότι οι Έλ­λη­νες είναι άθεοι.

«”Ψευ­δο­θαύ­μα” είναι η εκλο­γή όσων πι­στεύ­ουν ότι η Ελ­λη­νι­κή Κοι­νω­νία είναι άθεη, ου­δε­τε­ρό­θρη­σκη και αρι­στε­ρή. Τα πο­σο­στά τους αντι­στοι­χούν σε αυτά των “λοι­πών επι­σή­μων Θρη­σκειών στην Επι­κρά­τεια”. Δεν μπορώ να φα­ντα­στώ ότι θα πα­ρα­στούν στις Ορ­θό­δο­ξες λα­τρευ­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις της Εκ­κλη­σί­ας μας την Με­γά­λη Εβδο­μά­δα κα­θα­ρά για ψη­φο­θη­ρι­κούς λό­γους…» ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο βου­λευ­τής των ΑΝΕΛ.

protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Avatar_  /  13.04.2017 22:46

    Οντως, είναι θαύμα η εκλογή του κ.Καμμένου.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.