Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούσαν τις ενστάσεις που κατέθεσαν ο Απόλλωνας Καλυθιών και η Αναγέννηση Έμπωνα, σε βάρος των Ιπποτών.
Οι Καλυθενοί κέρδισαν την ένσταση τους, σε αντίθεση με τους Μπονιάτες που η ένστασή τους απορρίφθηκε ως νόμιμα αβάσιμη.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ένσταση του Απόλλωνα Καλυθιών στον αγώνα με τους Ιππότες για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.
Η Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα κάνει δεκτή την ένσταση του σωματείου του Απόλλωνα Καλυθιών κατά του κύρους τους αγώνος με τους Ιππότες στις 05/02/2017 ο οποίος τελέσθηκε μη νόμιμα και κατά παράβαση των διατάξεων του ΚΑΠ και της προκήρυξης των Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου (άρθρο 21’ παρ. 7’ του ΚΑΠ και άρθρο 5’ παρ. 2 της προκήρυξης Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔ).
Α) Ακυρώνει το αποτέλεσμα του τελεσθέντος μη νόμιμα αγώνος στις 05/02.2017.
Β) Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του Απόλλωνα Καλυθιών με τέρματα τρία (3) έναντι μηδενός (0) των Ιπποτών.
Επίσης επιβάλλει στο σωματείο των Ιπποτών την ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου που μετέχει (άρθρο 33’ παρ. 5’ περ. ε’ του Π.Κ.).
Η Πειθαρχική Επιτροπή διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου διακοσίων (200) ευρώ στην ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών.
Καταγγελία (ένσταση) της Αναγέννησης Έμπωνα για τον αγώνα Απόλλωνας Καλυθιών- Ιππότες στις 05/02/2017.
Η Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα απορρίπτει ως νομικά αβάσιμη την καταγγελία (ένσταση) του σωματείου της Αναγέννησης Έμπωνα, διότι βάσει του άρθρου 23’ παρ. 8’ του ΚΑΠ, καταγγελία (ένσταση) μπορεί να καταθέσει τρίτο σωματείο το οποίο έχει άμεσο έννομο συμφέρον, αποκλειστικά για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών.
Η Πειθαρχική Επιτροπή διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου της ενιστάμενης ομάδος υπέρ της διοργανώτριας αρχής ΕΠΣΔ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ