Ρεπορτάζ

6 δικογραφίες εις βάρος ανηλίκων για κλοπές και διαρρήξεις

6 δικογραφίες εις βάρος ανηλίκων διαρρηκτών που δρούσαν ως σπείρα με διαφορετικούς ρόλους σχημάτισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε την 6η Νοεμβρίου 2021 και σ’ αυτήν κατηγορούμενοι είναι ένας 17χρονος κι ένας 14χρονος.
Την 2α Νοεμβρίου 2021 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν ημεδαπό, ιδιοκτήτη δίκυκλης μοτοσικλέτας, μάρκας «ΚΤΜ», ότι κατά το χρονικό διάστημα 1 με 2 Νοεμβρίου 2021, άγνωστος δράστης την αφαίρεσε από την οδό Διαγοριδών.
Στις 3 Νοεμβρίου 2021 οι αστυνομικοί εντόπισαν την κλαπείσα μοτοσικλέτα, εγκαταλελειμμένη, επί της οδού Καισαρείας.
Έπειτα από έρευνα – προανάκριση σε συνδυασμό με συλλογή – αξιοποίηση πληροφοριών εξακριβώθηκαν ως δράστες της προαναφερόμενης κλοπής οι ανωτέρω κατηγορούμενοι.
Κατόπιν αναζητήσεων, το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2021, εντοπίστηκαν επί της οδού Δημοκρατίας και προσήχθησαν.
Αποδέχτηκαν αμφότεροι τις πράξεις τους και περιέγραψαν επακριβώς τον τρόπο δράσης τους.
Την 9η Νοεμβρίου 2021 οι αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας σχημάτισαν 4 νέες δικογραφίες εις βάρος ανηλίκων της ίδιας «παρέας»
Στην πρώτη, κατηγορούμενος είναι ο 14χρονος, που ήταν και στην προηγούμενη δικογραφία και δύο ακόμη συνομήλικοί του.
Προέκυψε ότι οι τρεις 14χρονοι, την 25η Σεπτεμβρίου 2021, διέρρρηξαν τα γραφεία των ΚΑΠΗ επί της οδού Αγ. Ιωάννη και αφαίρεσαν δύο πύργους σταθερού υπολογιστή.
Οι ίδιοι είχαν μεταβεί ξανά στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αφού ερεύνησαν τους χώρους των γραφείων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.
Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Στις 25 Οκτωβρίου 2021 καταγγέλθηκε από τη διευθύντρια του στρατιωτικού παιδικού σταθμού της 95 Α.Δ.Τ.Ε. που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Ιωάννη, ότι άγνωστοι δράστες μετέβησαν εκεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου 2021, εισήλθαν εντός από παράθυρο, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και φοβούμενοι μην γίνουν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.
Προκάλεσαν όμως φθορές σε φωτισμό συνολικής αξίας 1000 ευρώ.
Απολογούμενοι οι 3 κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς πράξεις.
Στην δεύτερη δικογραφία, που σχηματίστηκε την 9η Νοεμβρίου 2021 κατηγορούμενος είναι ο 14χρονος, που αναφέρεται και στις προηγούμενες δύο, καθώς κι ένας 13χρονος.
Τους αποδίδεται ότι διέρρηξαν την 30ή Οκτωβρίου 2021 τα γραφεία της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, επί της συμβολής των οδών Βύρωνος & Κορδιγκτώνος και αφαίρεσαν από την αίθουσα του αρχείου το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μια οθόνη υπολογιστή. Ακόμη, προκάλεσαν φθορές συνολικής χρηματικής αξίας 500 ευρώ.
Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν εν μέρει τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις.
Στην τρίτη δικογραφία, που σχηματίστηκε την 9η Νοεμβρίου 2021 κατηγορούμενοι είναι ένας 17χρονος κι ένας 16χρονος.
Τους αποδίδεται ότι την 2α Νοεμβρίου 2021 διέρρηξαν τα γραφεία της Ε.Π.Σ. (Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Δωδεκανήσου, επί του 1oυ χλμ. Ρόδου – Καλλιθέας (εντός του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα»).
Αφού εισήλθαν εντός προξένησαν φθορές σε μεταλλικό ρολό σπάζοντας παράλληλα υαλοπίνακα του γραφείου της γραμματείας, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1350 ευρώ. Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Εντοπίστηκε ο 17χρονος, γνωστός για παρόμοια αδικήματα και κατονόμασε αρχικώς έναν άσχετο ως συνεργό του.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ίδιοι την 2α Νοεμβρίου 2021 μετέβησαν από κοινού σε καντίνα στο ύψος του 9ου χλμ. Ε.Ο. Ρόδου – Καλλιθέας (χώρος στάθμευσης Πηγών Καλλιθέας) και αφού αναρριχήθηκαν στην οροφή, εισήλθαν εντός από καταπακτή και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Στην τέταρτη δικογραφία, που σχηματίστηκε την ίδια ημέρα κατηγορούμενοι είναι ο ίδιος 17χρονος και ο 16χρονος συνεργός του και στην προηγούμενη υπόθεση.
Τους αποδίδεται ότι την 8η Νοεμβρίου 2021 διέρρηξαν αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία Βρούχου και αφαίρεσαν ένα ζευγάρι ασυρμάτων ακουστικών τηλεφώνου «AirPods» αξίας 180 ευρώ.
Επιπλέον την 7η Νοεμβρίου 2021 έθραυσαν υαλοπίνακα συνοδηγού αυτοκινήτου, εισήλθαν σ’ αυτό, ερεύνησαν το όχημα χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.
Και την 8η Νοεμβρίου 2021 επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο επί της πλατείας Βρούχου.
Απολογούμενοι αποδέχτηκαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες, περιγράφοντας επακριβώς τον τρόπο δράσης τους.
Η έκτη κατά σειρά δικογραφία, σχηματίστηκε την 10η Νοεμβρίου 2021 εις βάρος του ίδιου ως άνω 17χρονου.
Την 8η Νοεμβρίου 2021 καταγγέλθηκε από έναν ημεδαπό ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας άγνωστος δράστης έθραυσε τον υαλοπίνακα του συνοδηγού αυτοκινήτου μάρκας «BMW» ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Γαριβάλδη, κι αφού εισήλθε στην καμπίνα αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Έπειτα από συλλογή – αξιοποίηση πληροφοριών εξακριβώθηκε ως δράστης της προαναφερθείσας κλοπής ο 17χρονος ο οποίος αποδέχτηκε την αποδιδόμενη σ’ αυτόν πράξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου