ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάλκινο άγαλμα από τη θάλασσα της Καλύμνου στο Μουσείο Ακρόπολης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
321

Το Μουσείο Ακρό­πο­λης σε συνερ­γα­σία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιο­τή­των, θα παρου­σιά­σει τον κορμό ενός χάλ­κι­νου έφιππου αδριά­ντα που πιά­στηκε το 2006 σε αλιευ­τικά δίχτυα στα νερά της Καλύ­μνου, από όπου είχαν ήδη ανελ­κυ­στεί σε προη­γού­μενα χρόνια και άλλα χάλκινα γλυπτά.

Πρό­κει­ται για πρω­τό­τυπα έργα των ελλη­νι­στι­κών χρόνων που δια­κρί­νο­νται για την υψηλή καλ­λι­τε­χνική τους ποιό­τητα.

Η έκθεση συμπί­πτει με τον επε­τειακό εορ­τα­σμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Εφο­ρείας Εναλίων Αρχαιο­τή­των το 1976.

Το χάλκινο άγαλμα θα εκτί­θε­ται στο ισόγειο του Μου­σείου Ακρό­πο­λης από τις 14 Οκτω­βρίου έως τις 31 Μαρτίου 2017. Για την είσοδο των επι­σκε­πτών στον χώρο αυτό δεν απαι­τεί­ται εισι­τή­ριο.

naftemporiki.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.