Ειδήσεις

Πολεμικό Ναυτικό: Δεν παραβίασε η Ελλάδα στη Λέρο τη «Συνθήκη της Οττάβα»-Τι προβλέπει η Συνθήκη

Καλά πληροφορημένες πηγές που για ευνόητους λόγους σχετικούς με την ασφάλεια της χώρας, αρνήθηκαν να εισέλθουν στην ουσία του ζητήματος, σημείωσαν με έμφαση, ότι δεν υφίσταται στη Λέρο περίπτωση παραβίασης της Συνθήκης της Οττάβα (Convention on the Prohibition of the Use, Stockpiling, Production and Transfer of Anti-Personnel Mines and on Their Destruction – Σύμβαση για την Απαγόρευση της Χρήσης, της Αποθήκευσης, της Παραγωγής και της Διακίνησης Ναρκών Κατά Προσωπικού και για την Καταστροφή τους).

Με βάση τις προβλέψεις της σύμβασης της Οττάβα, ως νάρκη κατά προσωπικού ορίζεται μία νάρκη που έχει σχεδιαστεί να εκρήγνυται από την παρουσία, εγγύτητα ή επαφή ενός ατόμου και η οποία θα καταστήσει ανίκανο, θα τραυματίσει ή θα φονεύσει ένα ή περισσότερα άτομα.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου