Ρεπορτάζ

Φ. Ζαννετίδης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα

Την διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουν απρόσκοπτα οι δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του (που παραμένουν οι ίδιες με την προηγούμενη τετραετία, πλην της προεδρίας της οικονομικής επιτροπής) έδωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, υπογράμμισε τα εξής:
«Συνεχίζουμε το έργο του Πρωτογενούς Τομέα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα: γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, γαστρονομία, παραμένουν στην αρμοδιότητά μου και στην πολιτική μου ευθύνη. Θα συνεχίζω με τον ίδιο ζήλο για την ανάπτυξη αυτού του βασικού πυλώνα της οικονομίας των νησιών μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Οι στόχοι που θέτουμε για την νέα θητεία της περιφερειακής αρχής αφορούν έναν ‘αγώνα’ δρόμου για να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια, στο πλαίσιο της νέας αρμοδιότητας που έδωσε στις περιφέρειες η πολιτεία και αφορούν τα φράγματα και τις λιμνοδεξαμενές –σε όλα τα νησιά. Επιπλέον, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης των παραγωγών μας με δράσεις εξωστρέφειας όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις τροφίμων σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι πιστοποιήσεις προϊόντων και φυσικά –το μεγαλύτερο κομμάτι- η οργάνωση των παραγωγών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη να συντονίζουν τις ενέργειές τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτό, γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι σοβαρός παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας μας».
Ο κ. Ζαννετίδης, είπε πως θα ξεκινήσει μια σειρά επαφών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Ρόδου και στα νησιά περιοχής ευθύνης της ΠΝΑι για ενημέρωση και συνεργασία με τους παραγωγούς, τους φορείς και των δημάρχων.
Σε ερώτηση σχετικά με τον νευραλγικό τομέα της Γαστρονομίας, στον οποίο η ίδια η ΠΑΝι είχε δώσει πάρα πολύ μεγάλο βάρος –έχοντας και τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019- ο κ. Ζαννετίδης απάντησε πως η επόμενη κίνηση θα είναι η συμμετοχή της ΠΝΑι στην έκθεση τροφίμων στην Κολωνία (Anuga), με 11 συμμετοχές παραγωγών (προς το παρόν) και προϊόντα όπως κρασί, τυριά, προϊόντα μέλισσας και προϊόντα άρτου.
«Επιπλέον προετοιμαζόμαστε για το Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων μέλισσας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις αρχές του Δεκέμβρη. Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξέτασης των αιτήσεων από παραγωγούς και συλλόγους και πιστεύω πως και φέτος θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Πέρσι είχαμε ξεπεράσει τα 35 περίπτερα.
Όσον αφορά την Γαστρονομία, προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει σύντομα με αντικείμενο την ανάδειξη του ‘YoungEuropean Chef’ –όπως κάθε χρόνο- υπό την επίβλεψη της ευρωπαϊκής επιτροπής».
Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων – Δωδεκανήσου διαβεβαίωσε τέλος, πως η ΠΝΑι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για προώθηση και πιστοποίηση προϊόντων από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην προώθησή τους, στην ελληνική και ξένη αγορά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου