Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Δημήτρης Γάκης παρευρέθηκε στους αγιασμούς του 3ου Λυκείου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) και του Λυκείου Κρεμαστής για τη νέα σχολική χρονιά. Κατά το χαιρετισμό του προς τους μαθητές ο Δημήτρης Γάκης είπε:

«Είναι μια χαρμόσυνη μέρα σήμερα. Τα επί τρεις μήνες άδεια κτήρια των σχολικών μονάδων γέμισαν με νεανικές φωνές και γέλια, με εφηβικές ελπίδες. Εύχομαι σ’ όλους τους μαθητές, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς καλή και παραγωγική χρονιά. Στους μαθητές ιδιαιτέρως, θέλω να πω ότι η εφηβεία είναι μια καθοριστική φάση της ζωής, που συνδυάζει την ομορφιά της νιότης με τις μεγάλες επιλογές που θα επηρεάσουν ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή. Πρέπει αυτήν την ελπίδα, την χαρά, το κέφι, να τα μεταφέρετε μέσα στις τάξεις σας, να τα μεταδώσετε στους δασκάλους σας και να μοιραστείτε μαζί τους την ομορφιά της γνώσης. Ο άνθρωπος αρχίζει να γερνάει όταν σταματήσει να θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα, να θέλει να γνωρίζει νέους ανθρώπους.

Γιατί το σχολείο είναι όχι μόνο χώρος μάθησης αλλά και το πρώτο άνοιγμα προς την κοινωνική μας ζωή. Εδώ κατά κανόνα δημιουργούνται οι πρώτες φιλίες της ζωής μας, εδώ μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με τους Άλλους σε πνεύμα συλλογικότητας, ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού. Στο σχολείο μας δίνεται η δυνατότητα, για πρώτη φορά και περισσότερο ίσως από κάθε άλλη στιγμή στη ζωή μας να αντιληφθούμε πόσο διαφορετικοί μπορεί να είμαστε ο ένας από τον άλλον και παρ’ όλα αυτά να είμαστε όλοι ίσοι.

Το σχολείο είναι εργαστήρι γνώσεων, το σχολείο είναι και ο χώρος εκδίπλωσης της κοινωνικής μας ζωής. Είναι και τα δύο τόσο πολύτιμα.

Σας εύχομαι λοιπόν να τα ζήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να χαρείτε και να απολαύσετε την εφηβεία σας και να αποκομίσετε από τη φοίτησή σας ό, τι καλύτερο, εφόδιο για όλη σας τη ζωή!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ