«Κουμπί παρέμβασης» για να σχολιάσουν απάντηση του άλλου αρχηγού και σειρά αλλαγών συμφωνήθηκαν για την τηλεμαχία που μπορεί να κρίνει τις εκλογές, όπως λένε τα γκάλοπ.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στους όρους με τους οποίους γίνονταν ως τώρα τα ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, συμφώνησαν τα επιτελεία του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον τηλεοπτικό διάλογο των δύο αρχηγών, το βράδυ της Δευτέρας, που κατά πολλούς μπορεί να κρίνει την τελική έκβαση των εκλογών, δεδομένης της μάχης για την πρωτιά που δείχνουν όλα τα τελευταία γκάλοπ.
Η βασικότερη αλλαγή αφορά, σύμφωνα με τον Ant1, το «buzzer beeper», ένα «κουμπί παρέμβασης» που θα υπάρχει μπροστά από κάθε αρχηγό, ο οποίος θα το πατά για να μπορέσει να σχολιάσει τα λεγόμενα του πολιτικού του αντιπάλου στην απάντηση που θα δίνει σε κάποιον από τους ερωτώντες δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο κάθε αρχηγός θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήματα στον άλλο, ευχέρεια που επιτρέπει σε κάθε πλευρά να αναδείξει την «αχίλλειο πτέρνα» της άλλης.

Το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ. Θα αρχίσει στις 21:00 της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς η διάρκεια του συμφωνήθηκε να είναι περίπου 2,5 ώρες.

Συντονιστής θα είναι και πάλι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος όμως αυτήν την φορά θα μπορεί να υποβάλλει και ο ίδιος ερωτήματα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα βρίσκονται και πάλι δημοσιογράφοι-εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Σε κάθε ερώτηση θα υπάρχει η ευχέρεια και συμπληρωματικού ερωτήματος, επομένως και απάντησης από πλευράς των αρχηγών, οι οποίοι θα έχουν και το δικαίωμα χρήσης του «κουμπιού παρέμβασης»

euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ