Ειδήσεις

Πανδημία: Τι ζητά η επιτροπή για την τουριστική σεζόν

Κανόνες που έχουν στόχο να αποτρέψουν έξαρση της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι εισηγούνται οι επιστήμονες. Τι περιλαμβάνει το πακέτο.

Τους βασικούς κανόνες που εισηγείται η Επιτροπή για να αποφευχθεί έξαρση της πανδημίας τους καλοκαιρινούς μήνες αποκάλυψε η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους. Όπως είπε είναι αποτέλεσμα προσπάθειας μιας υποομάδας επιστημόνων που εξετάζει το θέμα επί εβδομάδες.

Αυτοί περιλαμβάνουν:

Καθημερινή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας με εξέταση των στοιχείων ανά δήμο αντί περιφέρειας. Εμφαση δίνεται σε τουριστικές περιοχές.
Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το έντυπο PLF. Ολοι όσοι είναι άνω των έξι ετών πρέπει να έχουν αποδεικτικό ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αρνητικό τεστ ή απόδειξη ότι έχουν νοσήσει πρόσφατα.
Οι εισερχόμενοι θα ελέγχονται δειγματοληπτικά με βάση αλγόριθμο. Αν υπάρξει θετικό κρούσμα θα μπαίνει σε ξενοδοχείο καραντίνας.
Γίνονται αποδεκτά και εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ (π.χ. Novavax, Sinovac Sputnik V κ.τλ.)
Επιτρέπεται είσοδος τουριστών από χερσαία σύνορα υπό την προϋπόθεση ότι είναι στελεχωμένα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Εμφαση δίνεται στη μετακίνηση Ελλήνων και τουριστών προς τη νησιωτική Ελλάδα. Είναι απαραίτητο να γίνει self test και να συμπληρωθεί ειδική φόρμα.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα self test. Υπάρχει εισήγηση για εμβολιασμό τους.
Εφαρμόζονται αυστηρά πρωτόκολλα για την κρουαζιέρα.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου