Τοπικές Ειδήσεις

Ανακαλύφθηκε απίστευτη υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από τον Δήμο Ρόδου!

Μία απίστευτη υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δ».
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, επί σειράν ετών ο δήμος Ρόδου πλήρωνε μεγάλα ποσά στον ΟΤΕ για τηλεφωνικές-διαδικτυακές συνδέσεις με μηδενική κίνηση. Τα υπέρογκα πάγια που πληρώνει ο δήμος σε φορέα τηλεπικοινωνίας (ΟΤΕ) κίνησαν την περιέργεια του αντιδημάρχου οικονομικών, κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δ», ζήτησε αναλυτικές καταστάσεις όλων των συνδέσεων και των κινήσεων αυτών.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν συνολικά 82 τηλεφωνικές συνδέσεις και 72 συνδέσεις ίντερνετ που δεν χρησιμοποιούνται καθόλου από το 2014 (!) και έπειτα. Μόνο γι’ αυτές τις γραμμές, ο δήμος Ρόδου πλήρωνε ετησίως πάγια που αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό των 36.700 ευρώ! Λεφτά πεταγμένα στον αέρα. Μία κραυγαλέα περίπτωση κατασπατάλησης σε εποχές που η γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση δεν επιτρέπει να ξοδεύεται αλόγιστα ούτε ευρώ!
Η νέα δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος κ. Τηλ. Καμπούρης, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα το συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου, θέτουν ως στόχο να μπει οριστικά φραγή σε τέτοια φαινόμενα. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμπούρης φέρεται να ζήτησε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Ρόδου να ελέγξει εάν η κατάργηση-διακοπή αυτών των συνδέσεων θα επηρέαζε την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, αποφάνθηκε η αρμόδια υπηρεσία θετικά για την κατάργηση αυτών των 154 συνολικά ανενεργών συνδέσεων και κινήθηκαν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Η έρευνα δεν σταματά όμως εδώ. Πρόκειται να ελεγχθούν συνολικά οι τηλεφωνικές συνδέσεις και οι συνδέσεις ίντερνετ ώστε να διαπιστωθεί ποιες και πόσες από αυτές δεν είναι απολύτως αναγκαίες έτσι ώστε να περιοριστεί περισσότερο η δαπάνη που καταβάλλει για τις τηλεπικοινωνίες ο δήμος Ρόδου. Εκτιμάται δηλαδή ότι θα μπορούσε να περιοριστεί ο αριθμός των τηλεφωνικών-διαδικτυακών συνδέσεων του δήμου Ρόδου χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της κάθε υπηρεσίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν εντοπίσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές τη μεγάλη σπατάλη χρημάτων, γεγονός που φανερώνει αν μη τι άλλο την αδιαφορία και την προχειρότητα που επικρατούσε στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου! Τα χρήματα που αδίκως ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς…
Την εξόφθαλμη περίπτωση σπατάλης, εντόπισε ωστόσο στο σύντομο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καμπούρης, ο οποίος προέβη στον απαιτούμενο έλεγχο των δαπανών προς τον ΟΤΕ και των τηλεφωνικών συνδέσεων. Η έρευνα απέδωσε καρπούς και ανέδειξε πόσα χρήματα δαπανώνται αλόγιστα. Χρήματα που θα εξοικονομεί πλέον ο δήμος Ρόδου, σεβόμενους τους φορολογούμενους πολίτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Markos    13.06.2020 01:18

    Αναμένουμε την απάντηση από τους προηγούμενους.

Σχολιασμός άρθρου