Τοπικές Ειδήσεις

Σε ποιόν ανήκει ο Δημ. Κρεμαστινός;

Εισαγωγικά θα πρέπει να τονιστεί και μάλιστα με έμφαση ότι ο διχασμός, η διχόνοια και οι διαχωριστικές γραμμές, βλάπτουν σοβαρά την πολιτική υγεία της χώρας και την ίδια τη δημοκρατία. Επ’ αυτού η Ιστορία είναι αμείλικτη.
Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται κάποιες φωνές, εν πολλοίς άναρθρες ότι ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πολιτικού και καθηγητή Δημ. Κρεμαστινού «επιχειρεί να κλέψει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ». Οτι το κάνει δηλαδή από… υστεροβουλία.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, η οικογένεια Κρεμαστινού, το ΠΑΣΟΚ και ο κάθε σκεπτόμενος η μη σκεπτόμενος πολίτης, δεν έχουν σίγουρα ανάγκη συνηγόρων ή… πατρόνων.
Η λογική των πραγμάτων, όμως και η ίδια η πραγματικότητα επιτρέπουν κάποια ερωτήματα: Ο Πρωθυπουργός κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής «αυτόκλητος» ή κατόπιν σχετικής προσκλήσεως; Τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει;
Να πει «όχι» στην πρόσκληση επειδή ο Κρεμαστινός ήταν ΠΑΣΟΚτζής; Κι αν έλεγε «όχι» ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις;
Δεν θα κατηγορείτο απ’ όλη σχεδόν την κοινωνία, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων;
Κάποια κόμματα έχουν κατηγορηθεί από το ΠΑΣΟΚ (και δικαίως) ότι καπηλεύονται το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, σε τελευταία ανάλυση ανήκει στον ελληνικό λαό και στην Ιστορία. Αν και εν ζωή ο «Τζίμης» είχε ακούσει τα μύρια όσα από πολλούς, τίθεται ευθέως το ερώτημα: Ανήκει μόνο στο ΠΑΣΟΚ ή σε ολόκληρη τη Δωδ/νησο, στην Ελλάδα και στην Ιστορία; Και αν αυτό είναι αληθές, μήπως αξίζουν έπαινοι και συγχαρητήρια σε όσους τον τιμούν, ιδιαιτέρως όταν ανήκουν σε άλλα κόμματα; Υπάρχει τελικά «καπηλεία» ή απόδοση φόρου τιμής, στην προκείμενη περίπτωση;
Βασίλειος Αθανασίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου