Ρεπορτάζ

Στο αρχείο η δικογραφία εις βάρος γυμναστή παιδικού σταθμού για πράξεις περί τη γενετήσια ελευθερία ανήλικου

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατ’ άρθρ. 51 ΚΠΔ τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος ενός γυμναστή που καταγγέλθηκε από τους γονείς ενός 3χρονου παιδιού για πράξεις περί τη γενετήσια ελευθερία, σε παιδικό σταθμό.
Από την Εισαγγελική έρευνα προέκυψε συγκεκριμένα ότι τον Φεβρουάριο του 2021 το παιδί, παρότι δεν φοράει πλέον πάνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσίασε κένωση στο εσώρουχό του γεγονός το οποίο ανησύχησε τον πατέρα του, ο οποίος τον ρώτησε για ποιο λόγο δεν πήγε στην τουαλέτα του σχολείου του.
Ο ανήλικος φέρεται να αφηγήθηκε στους γονείς του ότι είχε δει γυμνό άτομο στο σχολείο και ότι θα του έκανε κακό.
Από την ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, δεν προέκυψε κανένα σημάδι ενδεικτικό πράξης ασέλγειας ούτε άλλες κακώσεις στο σώμα του ανηλίκου ενώ κληθείς ενώπιον των Αστυνομικών της Υ.Α. Ρόδου ο ανήλικος τον Μάρτιο του 2021, παρουσία ειδικής ψυχολόγου, δεν επιβεβαίωσε κανένα από τα γεγονότα τα οποία είχε αρχικώς αναφέρει στους γονείς του, από τη δε συνταχθείσα ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι το εν λόγω ανήλικο άτομο δεν παρουσίασε ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.
Περαιτέρω, από τις καταθέσεις των μαρτύρων και, ειδικά, της δασκάλας του παιδιού προέκυψε ότι όλα τα παιδιά βρίσκονταν πάντα μαζί με την δασκάλα τους ακόμα και κατά την ώρα της γυμναστικής, ενώ η αίθουσα διδασκαλίας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις παιδικές τουαλέτες του σχολείου, όπου η πόρτα ουδέποτε κλείνει, ενώ υπάρχει απεριόριστη ορατότητα από την αίθουσα διδασκαλίας στο χώρο της τουαλέτας.
Επομένως, δεν υπήρξε στιγμή, που ο ανήλικος να βρέθηκε μόνος του είτε στις τουαλέτες είτε σε άλλο χώρο του εν λόγω παιδικού σταθμού.
Συνεπώς από την έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του καταγγελλόμενου αλλά ούτε άλλου προσώπου και για το λόγο αυτό, οι κρινόμενες καταγγελίες, οι οποίες επέχουν θέση εγκλήσεων, απορρίφθηκαν.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου