Κάλεσμα στους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες να δώσουν το «παρών» στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων, απηύθυνε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης.
«Την Κυριακή 13 Μαΐου, διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την χώρα και στην περιοχή μας, για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων και για συνέδρους. Θέλω να δηλώσω ‘παρών’ καθώς είμαι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΤΟ Ρόδου –μία θέση η οποία μου ανατέθηκε πριν από δύο χρόνια. Αυτή η διετία ήταν χρήσιμη, παραγωγική και γι αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΔΗΜΤΟ που ανήκαν στο 10μελές συμβούλιο. Θεωρώ ότι συνεργαστήκαμε εξαιρετικά. Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την άποψή μας, τοποθετηθήκαμε πολιτικά και σε διάφορα ζητήματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και κάνοντας παρεμβάσεις όπου κρίναμε ότι έπρεπε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό της πόλης μας.
Από την διετή θητεία μου στην θέση της προεδρίας της ΔΗΜΤΟ Ρόδου, απέκτησα αρκετή εμπειρία για το πώς λειτουργούν οι τοπικές οργανώσεις, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους, σε ποιο σημείο μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις. Το πρόσημο ήταν θετικό. Ωστόσο θεωρώ πως με την πολύ-συμμετοχικότητα, μπορούμε να φέρουμε ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα», όπως ανέφερε.

Ο κ. Τσέρκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της ‘διεύρυνσης’ του κόμματος καθώς ο αριθμός των μελών, άγγιξε τις 3.400 για την ΔΗΜΤΟ Ρόδου. Ωστόσο, δικαίωμα ψήφου (όσοι δηλαδή είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι) έχουν περίπου 1.500 μέλη:
«Έπρεπε να αυξήσουμε την βάση και εν μέρει το πετύχαμε. Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οικογένειές τους και ατομικά ο καθένας, δεν δίστασαν να δώσουν τα 12 ευρώ για να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία του κόμματός μας. Γι αυτό τον λόγο θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια».
Πρόσθεσε μάλιστα, επειδή διετέλεσε και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, τα ακόλουθα:
«Δεν κρύφτηκα ποτέ –είναι γνωστό ποιος είμαι και δεν δείλιασα να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου. Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσε αυτό και να δυσαρεστήθηκαν, αλλά θεωρώ πως όσοι ασχολούνται με τα κοινά, πρέπει να έχουν μια διαδρομή και μετά να διεκδικήσουν θέσεις. Αυτά είναι ικανά για να κρίνουν εάν είμαι αυτός που μπορώ να συμμετέχω στην πλέον κρίσιμη στιγμή διότι για την επόμενη διετία υπάρχουν μπροστά μας, τουλάχιστον τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Πέραν των εθνικών εκλογών, δηλαδή, έχουμε τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι αναγκαίο να ενώσουμε τη Ν.Δ. και σε τοπικό επίπεδο, να την κάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Όπως είναι γνωστό, υπηρετώ με πίστη και αφοσίωση τις αξίες της παράταξης και πάντα λειτουργώ με γνώμονα την ενότητα και την πρόοδό της. Σέβομαι και τιμώ την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους και κάθε μέλους της οργάνωσής μας».
Ο κ. Τσέρκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εγγραφών και το ενδιαφέρον για τους υποψήφιους τόσο στην ΝΟΔΕ όσο και στις ΔΗΜΤΟ, λέγοντας πως: «Ο λόγος που πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική είναι ότι –όπως είπε και ο ίδιος ο πρόεδρός μας- πέραν της διεύρυνσης της κομματικής βάσης και της συμμετοχής των μελών, τα συνέδριά μας θα γίνονται κάθε χρόνο, κι έτσι θα μπορούν τα μέλη μας να συμμετέχουν και να επιλέγουν εκείνους που θέλουν να τους εκπροσωπούν. Αυτό δείχνει έναν πρόεδρο που έχει συνέπεια λόγων και πράξεων ενώ στόχος είναι να είμαστε τόσο ισχυροί, ώστε όταν κληθούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας –κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα- καθώς αυτή η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια και πρέπει να φύγει. Πρέπει να έχουμε την ενότητα και την συνοχή που απαιτείται για να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συμμαχίες ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσουμε» όπως τόνισε.

Κάλεσε τέλος, τα μέλη της Ν.Δ. να προσέλθουν στις κάλπες αύριο και να δώσουν το παρών με την ψήφο τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ