Στην Ρόδο διεξάγεται το 12o Θερινό Συμπόσιο Νευρολογίας, στο ξενοδοχείο «Rodos Palace», το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.
Το Συμπόσιο είναι ιδιαιτέρως σημαντικού ενδιαφέροντος, καθώς συμμετέχουν σε αυτό πάνω 400 επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι.
Μιλώντας στην «δημοκρατική» ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης κ. Σπύρος Κοντιτσιώτης καθηγητής Νευρολογίας Τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Ιωαννίνων, υπογράμμισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νευρολογικά συνέδρια που διεξάγονται στην Ελλάδα. Για το 12o Θερινό Συμπόσιο Νευρολογίας, επιλέξαμε την Ρόδο καθώς είναι αγαπημένος προορισμός. Έχουμε ξανάρθει άλλες δύο φορές. Αν και κάθε χρόνο επιλέγουμε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας, επιλέξαμε και πάλι την Ρόδο διότι πέρα από τις ομορφιές που έχει το νησί, διαθέτει και τις υποδομές για να φιλοξενήσει τέτοιου επιπέδου επιστημονικά συνέδρια. Κι αυτό για εμάς, είναι πολύ σημαντικό».
Στο Συμπόσιο, συμμετέχουν πάνω από 400 νευρολόγοι από όλη την Ελλάδα αλλά και ξένοι ομιλητές. Τα θέματα που εξετάζονται είναι η ‘Νόσος Πάρκινσον’ και η ‘Σκλήρυνση κατά Πλάκας’.
Το 12o Θερινό Συμπόσιο Νευρολογίας διοργανώνεται από την Ακαδημία Νευροεπιστημών και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σχετικές ανακοινώσεις από τους επιστήμονες για τις νεότερες εξελίξεις στα αντικείμενα που συζητούν.
Θυμίζουμε ότι χτες, ξεκίνησε τις εργασίες του (επίσης στο ξενοδοχείο Rodos Palace και θα ολοκληρωθεί αύριο 13 Μαΐου 2018) το 1ο Ελληνο – Γερμανικό Σεμινάριο Ογκοπλαστικής Χειρουργικής του Καρκίνου του Μαστού στην Ρόδο.
Το Σεμινάριο που έχει τον χαρακτήρα διεθνούς συνεδρίου παρακολουθούν πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν χειρουργικές επεμβάσεις σε ζωντανή αναμετάδοση από την Κλινική Euromedica στην αίθουσα του ξενοδοχείου, σε ασθενείς από την Ρόδο που έχουν πρόβλημα με τον καρκίνο του μαστού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος ξεκίνησε από νωρίς, φέτος, να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια διεθνούς χαρακτήρα -γεγονός που καταδεικνύει ότι μπαίνει δυναμικά ξανά στο παιχνίδι του συνεδριακού τουρισμού, μετά από αποχή πολλών ετών.
Οι υποδομές της Ρόδου για την διεξαγωγή συνεδρίων είναι υψηλού επιπέδου γι αυτό και σταδιακά επανακτά τη θέση της στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη, καθώς είναι στις πρώτες επιλογές των διοργανωτών μαζί με την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Οι προοπτικές διαφαίνονται ήδη από τα επιβεβαιωμένα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2020 στο νησί μας καθώς και από το μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφεται για την διεξαγωγή συνεδρίων στο νησί ενώ οι τοπικοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις αυτές.
Μέχρι το τέλος του 2018, έχουν προγραμματιστεί σημαντικά συνέδρια στην Ρόδο.
Δυναμικά στον χώρο του συνεδριακού τουρισμού διεκδικεί να μπει και το «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa» (πρώην ΚΑΨΗΣ – το οποίο αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 23 Μαΐου 2018) όπου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο το συνέδριο της εταιρείας «Herbal Life» με 2.000 συνέδρους και μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν εκεί, ακόμη δύο μεγάλα συνέδρια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ