ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα αυστηρή όχληση του Δήμου Ρόδου στον ανάδοχο του έργου της καθαριότητας στο νησί

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΙΝΔΟΣ

Η σύμβαση εκτε­λεί­ται πλημ­με­λώς με απο­τέ­λε­σμα την δυσφή­μιση του νησιού και την υπο­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας ζωής των κατοί­κων

Και νέα αυστηρή όχληση απέ­στειλε στον ανάδοχο του έργου της καθα­ριό­τη­τας στο νησί της Ρόδου η Διεύ­θυνση Καθα­ριό­τη­τας και Ανα­κύ­κλω­σης μετά και την δια­πί­στωση ότι η σύμβαση εκτε­λεί­ται πλημ­με­λώς με απο­τέ­λε­σμα την δυσφή­μιση του νησιού και την υπο­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας ζωής των κατοί­κων.

Οπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», η δημο­τική αρχή, που έχει επεν­δύ­σει σε χρόνο και χρήμα για την βελ­τί­ωση των παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας και απο­κο­μι­δής επί του παρό­ντος περιο­ρί­ζε­ται σε επι­στο­λές δια­μαρ­τυ­ρίας στην ιδιω­τική εται­ρεία που έχει ανα­λά­βει το έργο και ταυ­τό­χρονα γίνεται καθη­με­ρινά απο­δέ­κτης παρα­πό­νων και δυσα­ρέ­σκειας με ό,τι αυτό συνε­πά­γε­ται.

Η Διεύ­θυνση Καθα­ριό­τη­τας απηύ­θυνε την ακό­λουθη επι­στολή στον ανάδοχο της καθα­ριό­τη­τας:

«Θέμα: Παρα­τη­ρή­σεις που αφορούν στην προ­σή­κουσα εκτέ­λεση των όρων των Συμ­βά­σεων με τίτλο «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Ρόδου» 23SYMV012366106/24-03-2023, «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Δ. Ε. Καλι­θέας, Αφάντου, Αρχαγ­γέ­λου, Λινδίων και Νότιας Ρόδου» 23SYMV012366126/24-03-2023, «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Ιαλυσού, Πετα­λού­δων, Καμεί­ρου και Ατα­βύ­ρου» 23SYMV012366121/24-03-2023 και στην εκπλή­ρωση των υπο­χρε­ώ­σεών σας.

Σε συνέ­χεια της πρό­σφα­της σχε­τι­κής επι­στο­λής μας, επί του ίδιου θέματος και λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τις υπο­χρε­ώ­σεις σας, που απορ­ρέ­ουν ρητώς από τις συμ­βά­σεις που έχετε υπο­γρά­ψει με τον Δήμο Ρόδου για όλες τις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες, δια­μαρ­τυ­ρό­μα­στε εντόνως για τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες καθη­με­ρι­νές εικόνες ντροπής που ανε­βαί­νουν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης και στα τοπικά μέσα μαζικής ενη­μέ­ρω­σης.

Η απο­κο­μιδή είναι απο­κλει­στικά δική σας ευθύνη και δε δεχό­μα­στε να εκτί­θε­ται καθη­με­ρινά η Διεύ­θυνση Καθα­ριό­τη­τας από δικά σας λάθη και παρα­λεί­ψεις. Δεν θα ανε­χτούμε στο εξής να γίνεται πλημ­με­λής απο­κο­μιδή απορ­ριμ­μά­των.

Οι συν­θή­κες της του­ρι­στι­κής κίνησης στον Δήμο της Ρόδου, επι­τάσ­σουν την πλήρη ολο­κλη­ρω­μένη τήρηση των συμ­βα­τι­κών σας υπο­χρε­ώ­σεων, όπως αυτές ορί­ζο­νται και στο θεσμικό πλαίσιο των δημο­σίων συμ­βά­σεων.

Σας καλούμε σε άμεση και πλήρη συμ­μόρ­φωσή σας, επι­φυ­λασ­σό­με­νοι παντός δικαιώ­μα­τός μας.

Σας απο­στέλ­λουμε συνημ­μένα φωτο­γρα­φίες από περιο­χές του νησιού και του παρα­δο­σια­κού οικι­σμού της Λίνδου.

Η προϊ­στα­μένη της Διεύ­θυν­σης

Καθα­ριό­τη­τας & Ανα­κύ­κλω­σης

Μαρία Κολε­ζάκη».

Θυμί­ζουμε ότι μόλις πρό­σφατα η Δ/νση Καθα­ριό­τη­τας είχε απο­στεί­λει και την ακό­λουθη επι­στολή:

«ΘΕΜΑ: Παρα­τη­ρή­σεις που αφορούν στην προ­σή­κουσα εκτέ­λεση των όρων των συμ­βά­σεων με τίτλο: «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Ρόδου» 23SYMV012366106/24-03-2023, «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών Δ.Ε. Καλ­λι­θέας, Αφάντου, Αρχαγ­γέ­λου, Λινδίων και Νότιας Ρόδου» 23SYMV012366126/24-03-2023 «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Ιαλυσού, Πετα­λού­δων, Καμεί­ρου και Ατα­βύ­ρου» 23SYMV012366121/24-03-2023 και στην εκπλή­ρωση των υπο­χρε­ώ­σεών σας.

Λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τις υπο­χρε­ώ­σεις σας, που απορ­ρέ­ουν ρητώς από τις συμ­βά­σεις που έχετε υπο­γρά­ψει με τον Δήμο Ρόδου για όλες τις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες, με αντι­κεί­μενο την «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Ρόδου» 23SYMV012366106/24-03-2023, «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Καλ­λι­θέας, Αφάντου, Αρχαγ­γέ­λου, Λινδίων και Νότιας Ρόδου» 23SYMV012366126/24-03-2023, «Υπο­στή­ριξη υπη­ρε­σιών Καθα­ριό­τη­τας Δ.Ε. Ιαλυσού, Πετα­λού­δων, Καμεί­ρου και Ατα­βύ­ρου» 23SYMV012366121/24-03-2023, δια­πι­στώ­νο­νται επα­νει­λημ­μέ­νως επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες καθυ­στε­ρή­σεις, αστο­χίες και ελλεί­ψεις κατά την εκτέ­λεσή τους, οι οποίες κατα­γρά­φο­νται από την υπη­ρε­σία παρα­κο­λού­θη­σης των συμ­βά­σεων και σας γνω­στο­ποιού­νται με κάθε τρόπο.

Παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες οχλή­σεις μας δεν έχει βελ­τιω­θεί η κατά­σταση.

Οι ρητές και δεσμευ­τι­κές προ­δια­γρα­φές και ποσό­τη­τες των υπη­ρε­σιών σας, δεν επι­δέ­χο­νται δια­πραγ­μά­τευ­σης ή/ και παρα­μέ­ληση, εκ μέρους σας, ως ανα­δό­χου.

Οι συν­θή­κες της του­ρι­στι­κής κίνησης στο Δήμο, επι­τάσ­σουν την πλήρη και ολο­κλη­ρω­μένη τήρηση των συμ­βα­τι­κών σας υπο­χρε­ώ­σεων, όπως ορί­ζο­νται και στο θεσμικό πλαίσιο των δημο­σίων συμ­βά­σεων, όντας εξάλλου καθο­ρι­στικά κρί­σι­μες για την διεθνή εικόνα του νησιού.

Σας καλούμε σε άμεση και πλήρη συμ­μόρ­φωσή σας, επι­φυ­λασ­σό­με­νοι παντός δικαιώ­μα­τός μας.

Η προϊ­στα­μένη

Διεύ­θυν­σης Καθα­ριό­τη­τας

και Ανα­κύ­κλω­σης

Κολε­ζάκη Μαρία».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Georgia Georgia

    Μήπως θα έπρεπε να σταματήσετε τη συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου καθαριότητας και να υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι στον δήμο και σε κάθε κοινότητα -όπως παλιά- μήπως και σώσουμε ένα μέρος τουλάχιστον της αξιοπρέπειάς μας;