Ειδήσεις

Την άμεση στήριξη των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης ζητά από την Κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Iόνιων Νήσων

Την άμεση στήριξη των τοπικών και Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, λόγω του ιδιαίτερου ρόλου που παίζουν στο δημόσιο διάλογο αλλά και λόγω των αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και την δημοσιονομική κρίση ζητά επιτακτικά από την κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε (απείχε από την ψηφοφορία η παράταξη «Ελληνική Αυγή») ζητά να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην στήριξη των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης διαθέτοντας το 30% των πόρων για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον COVID -19 .
Όπως αναφέρει το Περιφερειακό Συμβούλιο ,για την κατανομή του ποσού αυτού και προκειμένου να διασφαλιστούν η διαφάνεια και τα αντικειμενικά κριτήρια, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψιν της, τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων του Περιφερειακού Τύπου και των ΜΜΕ.
Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των διατάξεων του Νόμου 4674 του 2020 που προβλέπει την ενίσχυση της απασχόλησης του προσωπικού στις αθηναϊκές και περιφερειακές εφημερίδες με αναδρομική ισχύ από το 2019.
Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από εισήγηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα –Τσαγκαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και επισήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφερειακές εφημερίδες που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα της κρίσης, με συρρίκνωση των εργασιών τους.

«Λόγω των έκτακτων δε συνθηκών της κρίσης του κορωνοϊού, οι επιχειρήσεις του Περιφερειακού Τύπου πρέπει να υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς, λόγω έλλειψης ρευστότητας, αδυναμίας καταβολής μισθοδοσίας και δυσκολία πρόσβασης σε πρώτες ύλες, γιατί ο ρόλος τους είναι κύριος στη μάχη της μη διάδοσης του κορωνοϊού, και την έγκυρη ενημέρωση απέναντι στη λαίλαπα της παραπληροφόρησης, στις διαδικασίες αντιμετώπισης του κορωνοϊού και τον σεβασμό της ψυχικής υγείας των πολιτών», τόνισε η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια με τις δυνατότητες και ευκαιρίες, που προσφέρονται για την προβολή του έργου της, οφείλει να στηρίζει τα μέσα ενημέρωσης εφαρμόζοντας κριτήρια διαφάνειας και αξιοκρατίας, που εφαρμόζονται από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου