Τοπικές Ειδήσεις

Αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της Ρόδου

Τη διαβεβαίωση ότι ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία αποτελεί ένα μείζον ζήτημα για τη δημοτική αρχή Ρόδου, έδωσε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης –με αφορμή και την συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή.
«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από την πρώτη στιγμή της θητείας της δημοτικής αρχής καθώς τα σχολικά κτήρια είναι σε μεγάλο βαθμό γηρασμένα και αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα. Μας ενδιαφέρει να βεβαιώσουμε την ασφάλειά τους μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες τις οποίες θα ακολουθήσουμε για να διαπιστωθούν οι αδυναμίες, όπου υπάρχουν και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα».
Ο αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε ακόμη στις εργασίες απολύμανσης που γίνονται σε όλα τα σχολεία για τον κορωνοϊό (λόγω του λοκντάουν) καθώς και σε μικρές παρεμβάσεις:
«Οι Τεχνικές Υπηρεσίες, με διαβεβαίωσαν ότι ξεκινάει το επόμενο διάστημα η εργολαβία για τους παιδικούς σταθμούς ενώ προχωρούν εργολαβίες μικρών έργων που μπορούν να γίνουν λόγω της υφισταμένης κατάστασης αφού παραμένουν κλειστά. Επίσης, ζητήσαμε από τις καθαρίστριες να παραμείνουν στα σχολεία, προκειμένου να είναι έτοιμα όταν δοθεί εντολή για να επαναλειτουργήσουν. Εμείς, ως δημοτική αρχή, θέλουμε να επανέλθουν τα παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον. Θα ενεργοποιήσουμε τις συμβάσεις που έχουμε με τους ιδιώτες, δύο ή τρεις μέρες πριν την έναρξη των σχολείων.
»Όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς, είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που αφορά στην εκπαίδευση των στελεχών μας. Ήδη ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων στα οποία διδάσκουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Έχουμε ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο όσον αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού που στελεχώνει τους παιδικούς σταθμούς στη Ρόδο».
Τέλος, ο κ. Καρίκης απηύθυνε έκκληση προς τους συμπολίτες μας να είναι πολύ προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα προστασίας ώστε να βγούμε γρήγορα από το ‘κόκκινο’ και να υποδεχτούμε την νέα τουριστική σεζόν, με αποτελεσματικό τρόπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου