Τοπικές Ειδήσεις

Επόμενος μεγάλος στόχος του Δήμου Ρόδου η δημιουργία χώρων στάθμευσης

Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλλο συνεχάρη χτες, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δημαιρεσίες που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή.
«Θέλω να συγχαρώ τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλο ο οποίος θα έχει την ευθύνη του οργάνου και για την επόμενη διετία –μέχρι και τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής. Επιπλέον, συγχαίρω και τον κ. Γιάννη Κορωναίο –έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, συναινετικό και κατάλληλο για τη θέση που εκλέχθηκε. Επιπλέον, να ευχαριστήσω τον γραμματέα μας τον κ. Δημήτρη Ιωσήφ, ο οποίος έχει επίσης προσφέρει τα μέγιστα όλο αυτό το διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο.
Ταυτόχρονα τα δύο κυρίαρχα όργανα –κυρίως την Οικονομική Επιτροπή η οποία έχει το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων- καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση σε σώμα και οι συνεδριάσεις για να προχωρήσουν όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου Ρόδου», τόνισε.
Ο αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στον μεγάλο διαγωνισμό για την καθαριότητα / καθημερινότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αρχίζουμε και μετράμε αντίστροφα. Είναι ένας σημαντικός διαγωνισμός που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας στην καθαριότητα / καθημερινότητα για όλο το νησί της Ρόδου ενώ ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία χωρίς προβλήματα ώστε να δούμε σύντομα τα αποτελέσματα.
Ο διαγωνισμός αυτός, προβλέπει πολλά πράγματα τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί στο παρελθόν, ενοποιεί πολλές συμβάσεις του παρελθόντος σε μία –συνεπώς τόσο ο έλεγχος όσο και η αποτελεσματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετικά και θα δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Εκτιμώ πως αυτή η διαδικασία θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο τόσο γι’ αυτή τη δημοτική αρχή, όσο και για τις επόμενες. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει έναν ‘μπούσουλα’ για πολλά πράγματα ίσως και για άλλους δήμους».
Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα, όπως το συνεχές και συστηματικό πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης που με την πρώτη… βροχή αλλά και με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, παθαίνουν βλάβες.
«Άμεση προτεραιότητά μας είναι να αλλάξουν οι φωτεινοί σηματοδότες σε όλη την πόλη και στη συνέχεια σε όλο το νησί», ανέφερε.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ενδιαφέρουσα ήταν η ανακοίνωση του αντιδημάρχου για τους χώρους στάθμευσης στην πόλη, τους οποίους η δημοτική αρχή έχει θέσει στους άμεσους στόχους της: «Βρισκόμαστε σε προετοιμασία για να δούμε ποιος φορέας θα αναλάβει να προχωρήσει και αυτό το θέμα –στο πλαίσιο των μεγάλων ζητημάτων, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Νέα Αγορά, η προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης κ.λπ. Με εντολή του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, θα προχωρήσουμε σε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση.
Είναι γνωστό πως επί θητείας του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, υπήρχε σχεδιασμός για δημιουργία τριών θέσεων υπόγειου πάρκινγκ.
Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση στα επόμενα χρόνια (2008 – 2009) κατέστησε την πρόοδο αυτής της πρότασης… απαγορευτική. Είχαμε σχέδια για τρεις θέσεις: μία στο Ήχος και Φως, μία πίσω από την Περιφέρεια και μία στο Ενυδρείο. Αφού λοιπόν έχουμε προγραμματίσει να προχωρήσουν τα βασικά μας έργα, με χρηματοδοτήσεις κ.λπ. πρέπει να ετοιμαστούμε και για τα επόμενα βήματα».
Όπως διευκρίνισε, θα επανεξεταστεί η σχετική πρόταση που είχε γίνει επί θητείας Χατζηευθυμίου (από την εταιρεία Πάρκινγκ ΑΕ) από την οποία θα ζητηθεί το υλικό που υπήρχε και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα το ελέγξουν για να δουν εάν μπορεί να προχωρήσει για να βελτιωθεί τόσο το κυκλοφοριακό όσο και η επισκεψιμότητα της νέας πόλης και της Μεσαιωνικής Πόλης.
«Ειδικά το Ήχος και Φως εξυπηρετεί πολύ τόσο τη νέα πόλη όσο και τη Μεσαιωνική Πόλη. Εμείς δεν αποκλείουμε κανένα άλλο σημείο. Θα τα εξετάσουμε και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε…».

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με την ιδιότητά του ως αντιδημάρχου Παιδείας, ο κ. Καρίκης σχολίασε την κατάσταση με το άνοιγμα των σχολείων για το νέο έτος εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού:
«Τα σχολεία μας, άνοιξαν κανονικά. Εμείς ως δημοτική αρχή σε άμεση συνεργασία με τους διευθυντές, είχαμε φροντίσει ώστε να τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Είναι γνωστό, πως διατίθεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός από καθαρίστριες, από άτομα που ασχολούνται με την απολύμανση των σχολικών κτηρίων ενώ σημαντικά ποσά, δίδονται μέσω των Σχολικών Επιτροπών –για πρώτη φορά στα χρονικά.
Θα προμηθεύσουμε τα σχολεία με όσα τεστ χρειάζονται τα σχολεία και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Θέλουμε να στηρίξουμε την Παιδεία, τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια».
Μίλησε ακόμη για τα κρούσματα λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα, καθώς οι μεταλλάξεις έχουν ισχυρή μεταδοτικότητα: «Τα τεστ που έγιναν, έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών, βγήκαν θετικοί.

Εμείς, ως δημοτική αρχή θα συνδράμουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Πάντως, δικαιωθήκαμε στην επιλογή μας να έχουμε μια εταιρεία που λειτουργεί παράλληλα με τις 189 καθαρίστριες που είχαμε προσλάβει και συνδράμει καθημερινά σε όλα τα σχολεία για καθαρισμούς και απολυμάνσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου